Nume
Parola
Vizualizări: 1632
Misiunea ENEMO (Reţea Europeană de Organizaţii, care Monitorizează Alegerile) va monitoriza Alegerile Parlamentare din 29 iulie, 2009
23 Iulie 2009 — Conducerea misunii ENEMO a primit invitaţie din partea Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova  cu scopul de a monitoriza procesul de desfăşurare Alegerilor Parlamentare din 29 iulie, 2009.

În cadrul misiunii ENEMO în Moldova vor participa 6 observatori de lungă durată şi peste 100 de observatori de scurtă durată din 12 ţări CSI, Europa Centrală şi de Est (Ucraina, Federaţia Rusă, Belarus, Montenegru, Albania, Armenia, Georgia, Azerbaijan, Kazakhstan, Croaţia, Kîrgîstan, Macedonia).

European Network of Election Monitoring Organizations (ENEMO) este o reţea internaţională ce reuneşte un număr de 18 organizaţii non-guvernamentale din Caucaz şi Asia Centrală, active în domeniul observării alegerilor. Organizaţiile membre ENEMO sunt recunoscute atât în propria ţară , cât şi la nivel internaţional, pentru imparţialitatea şi profesionalismul cu care îşi desfăşoară activitatea. ENEMO a fost înfiinţată în anul 2001 şi are o bogată experienţă în observarea internaţională, desfăşurând misiuni de observare în Albania , Ucraina , Georgia , Kirghistan si Kazahstan.

În activitatea sa, ENEMO se ghidează dupa standardele referitoare la alegeri libere şi corecte recunoscute şi acceptate la nivel internaţional. Observatorii ENEMO sunt persoane cu o bogată experienţă în domeniu si care acţionează întotdeauna în conformitate cu standardele internaţionale şi legislaţia ţării în care îşi desfăşoara activitatea.

Pentru întrebări referitor la activităţile misiunii în Moldova, puteţi contacta reprezentanţii misiunii la numărul de telefon: 069270647

Conducătorul Misiunii,
Serghei Tcacenco