Nume
Parola
Vizualizări: 4293
Expert IDIS: Alegerile parlamentare din Ucraina (2012) şi perspectiva europeană a R. Moldova
30 Noiembrie 2012 — IDIS “Viitorul” prezintă o nouă ediţie a Buletinului de Politică Externă. În lucrarea “Alegerile parlamentare din Ucraina (2012) şi perspectiva europeană a R. Moldova”, autorul Octavian Ţîcu analizează modul în care situaţia curentă din politica ucraineană poate influenţa politicile de la Chişinău şi în mod special traseul european al R. Moldova.

“Factorii cheie în acest context sunt în mod special alegerile parlamentare din anul 2012, dar prin extensie totalitatea schimbările produse în Ucraina după venirea la putere a lui Victor Ianukovici în 2010. Pentru înţelegerea acestor realităţi vom face o scurtă recapitulare istorică a celor mai importante momente din relaţiile celor două ţări, pentru ca ulterior, pornind de la aceste premize să putem evidenția actualul context şi eventualitatea viitoarelor influenţe ale politicii ucrainene asupra R. Moldova”, explică autorul.

Mai multe recomandări pot fi găsite în cea de-a 51-a ediţie a Buletinului de politică externă:
http://viitorul.org/doc.php?l=ro&idc=358&id=4049&t=/PUBLICATII-PERIODICE/Buletin-de-politica-externa/Alegerile-parlamentare-din-Ucraina-2012-si-perspectiva-europeana-a-R-Moldova

Pentru (dez)abonare la buletin, expediaţi un mesaj la diana.lungu@viitorul.org

Buletinul de Politică Externă reprezintă o serie de analize, scrise de experţi locali şi străini, dedicate celor mai importante subiecte de politică externă, dezvoltărilor majore din Marea Neagră, cooperării cu organizaţiile internaţionale şi activităţilor de menţinere a păcii din regiune. Buletinul este distribuit în format electronic oficialilor europeni, fiind destinat în primul rând publicului extern. Asta pentru a o oferi informaţii obiective despre progresele Republicii Moldova în eforturile sale de apropiere de Uniunea Europeană. Publicaţia apare cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova.