Nume
Parola
Vizualizări: 3706
Tinerii în calea spre Parlament
1 Noiembrie 2012 — 80 de tineri din opt localităţi (Cania, Mihailovca, Cimişlia, Cantemir, Răuţel, Pepeni, Sângerei, Făleşti) au discutat cele mai stringente probleme sociale, în cadrul unui concurs de dezbateri organizat în acest week-end la Cimişlia şi Bălţi. Echipele cele mai convingătoare au fost premiate.

Dezbaterile au avut loc în cadrul proiectului "Implicarea tinerilor lideri în procesul de luare a deciziilor la nivel local în Republica Moldova". Proiectul este implementat de către IDIS Viitorul şi AGORA CE.

În cadrul Concursului cu genericul „În calea spre Parlament”, tinerii au adus argumente PRO şi Contra procesului de optimizare a şcolilor, legalizarea eutanasierii animalelor, majorarea amenzilor pentru aruncarea gunoiului în locuri neautorizate, efectuarea serviciului militar în R. Moldova în bază de contract, interzicerea clonării animalelor, etc.

Cele mai convingătoare argumente le-au adus echipele din Cantemir şi Sângerei care au câştigat cele două runde de dezbateri.

Coordonatorii proiectului aduc mulţumiri Reţelei de distribuţie a cărţilor Pro Noi, care a oferit participanţilor un set de cărţi.

Următoarea rundă de dezbateri regionale va avea loc la Chişinău pe 4 noiembrie între tinerii din alte patru localităţi (Sipoteni, Teleneşti, Negureni, Horodişte). Runda finală va avea loc la începutul lunii decembrie tot la Chişinău.

Proiectul este implementat de către IDIS Viitorul şi AGORA CE cu susţinerea financiară a Ministerului de Externe al Cehiei, Programul Transition și urmărește motivarea tinerilor de a participa la procesul de luare a deciziilor la nivel local.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: Coordonatorul proiectului, Ghenadie Mocanu, tel: 221844, e-mail ghenadie.mocanu@viitorul.org