Nume
Parola
Vizualizări: 4486
Serviciul Fiscal de Stat lansează o versiune nouă a paginii web oficiale www.fisc.md
1 Noiembrie 2012 — Pentru o informare mai eficientă şi promovare a transparenţei, Serviciul Fiscal de Stat a optimizat instrumentul său de comunicare online cu contribuabilii şi societatea civilă, lansînd versiunea modernă a paginii web oficiale www.fisc.md. Premisele de reactualizare a acestei platforme a survenit şi din necesitatea de susţinerea iniţiativei de Guvernare electronică şi de acordare a suportului e-transformărilor, care au loc în Republica Moldova datorită activităţii Centrului de Guvernare Electronică.

Pagina web www.fisc.md reprezintă oficiul virtual al Serviciului Fiscal de Stat, care este capabilă să răspundă provocărilor societăţii informaţionale. Noua interfaţă grafică este prezentată într-un format actualizat, conceput pe platforma ASP.net, cu secţiuni care creează o navigare mai intuitivă, o informare completă şi un grad mai ridicat de interacţiune cu contribuabilii.Pagina electronică se bazează pe îmbunătăţiri atît ca soluţii tehnice, cît şi ca aspect. Din acest punct de vedere, ne referim la integrarea „Contorului fiscal”, ce reprezintă un element inovaţional în monitorizarea performanţelor obţinute în administrarea impozitelor gestionate de Serviciul Fiscal de Stat.
Scopul lansării paginii oficiale web constă în promovarea continuă a spiritului de conformare benevolă a contribuabililor la declararea şi plata obligaţiilor fiscale, îmbunătăţirea civismului fiscal prin instituirea unui cadru unitar al relaţiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri şi cetăţeni, bazat pe încrederea şi susţinerea reciprocă, oferind soluţii optime şi competente, concretizate într-un ansamblu de servicii automatizate de o înaltă calitate, prestate în conformitate cu realizările de ultimă oră în domeniul tehnologiilor.
Conţinutul paginii oficiale web este disponibilă în 3 versiuni lingvistice: română, rusă şi engleză, fiind organizată după o structură flexibilă ce oferă un mod de utilizare accesibil, conceput special pentru fiecare segment de utilizatori ai portalului.
Fiind dezvoltată după regulamentele şi cerinţele aprobate faţă de paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, precum şi în baza solicitărilor parvenite de la Serviciul Fiscal de Stat, noua platformă conţine 5 secţiuni principale: „Serviciul Fiscal de Stat”, „Legislaţie fiscală”, „Contribuabili” şi „Informaţii publice”. Rubricile includ informaţie actualizată, detaliată şi specifică compartimentelor, facilitînd totodată accesul către acestea în funcţie de interesul fiecărui contribuabil.
Din punct de vedere al design-ului, platforma online a fost elaborată după criterii moderne, atractive, ergonomice, în conformitate cu tendinţele actuale din mediul online. Acestea asigură o navigare mai uşoară, mai rapidă, mai comodă, o informare completă şi un grad mai ridicat de interacţiune cu contribuabilii.
Pentru informaţii suplimentare cu privire la activitatea Serviciului Fiscal de Stat, vizualizaţi noua versiune a platformei www.fisc.md.


Serviciul de presă
Serviciul Fiscal de Stat - tel. 82-33-68
Î.S. „Fiscservinform”- tel. 82-20-22