Nume
Parola
Vizualizări: 1829
Conducerea CCI a avut o întrevedere cu membri ai Consiliului rus de business pentru cooperare cu RM
Chisinau, 2 Octombrie 2012 — Pe 2 octombrie 2012, conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei a avut o întrevedere cu o delegație de membri ai Consiliului rus de business pentru cooperare cu Republica Moldova. În cadrul întrunirii s-a discutat despre intensificarea relațiilor de colaborare dintre businessmenii din cele două state.

Președintele CCI a Moldovei Gheorghe Cucu a menționat că, în contextul desfășurării ședinței comisiei interguvernamentale moldo-ruse, la inițiativa CCI a RM și CCI a Federației Ruse, în noiembrie curent, la Chișinău va fi organizat un Forum economic. ”Reprezentanții sectorului real al economiei sunt cei care se confruntă nemijlocit cu barierele ce apar în relațiile de comerț extern. În cadrul Forumului vor fi puse în discuție aceste probleme, pe următoarele secțiuni tematice: colaborare interregională, investiții, relații comerciale. Concluziile vor fi prezentate membrilor comisiei interguvernamentale, pentru ca factorii de decizie să întreprindă măsurile necesare”.
Președintele Consiliului de business pentru cooperare cu Republica Moldova Iurco Valerii a apreciat pozitiv inițiativa de a desfășura un eveniment de o asemenea amploare, asigurând CCI a RM de toată susținerea sa. ”Vom invita la Forum agenți economici interesați de a investi în Moldova, inclusiv de a realiza proiecte mari. În acest context, businessmenii trebuie să aibă garanția unui climat de afaceri favorabil. Abordarea profundă a dificultăților existente în relațiile de colaborare economică moldo-rusă, precum și participarea factorilor de decizie din ambele țări demonstrează importanța și necesitatea valorificării potențialului de cooperare de care dispunem”.
Reamintim că, Forumul de la Chișinău va fi precedat de un Forum economic moldo-rus de la Moscova, care va avea loc pe 11 octombrie curent, în cadrul Expoziției ”Toamna de aur” și la care vor participa cca 30 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova.
www.chamber.md