Nume
Parola
Vizualizări: 2865
Ministrul Educaţiei, Maia SANDU, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în RM, William Henry MOSER
Chişinău, 8 August 2012 — Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii, E.S. William Henry MOSER şi reprezentanţi din cadrul Ambasadei SUA la Chişinău, responsabili de cooperarea pe segmentul educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a mulţumit reprezentanţilor Ambasadei SUA pentru vizită şi pentru susţinerea oferită de Guvernul SUA în procesul de reformare a sistemului educaţional.

Ambasadorul SUA a apreciat colaborarea dintre Ministerul Educaţiei şi Ambasada SUA şi a asigurat că Guvernul american va continua să susţină Ministerul Educaţiei în procesul de reformare, prin asistenţă tehnică, expertizare, consultanţă, instruire .

Oficialii au discutat despre colaborarea de viitor dintre Ministerul Educaţiei şi Ambasada SUA în Moldova, despre reformele în domeniul educaţiei şi despre programele educaţionale, oferite de Guvernul SUA.

Ministrul Educaţiei s-a referit la necesitatea sporirii participării părţilor interesate în procesul de elaborare şi implementare a reformelor, în vederea creării unei imagini clare despre costurile şi beneficiile reformelor şi obţinerii unui feedback continuu de la cei vizaţi de reforme. La acest capitol, Ambasadorul SUA a promis că va considera suport pentru intensificarea procesului participativ în cadrul reformei.

De asemenea, oficialii au discutat şi despre necesitatea unor abordări noi în organizarea examenelor de absolvire a treptelor de şcolaritate.

Oficialii au discutat şi despre programele educaţionale oferite de Guvernul SUA şi gestionate, în Republica Moldova, de către Ambasada SUA , în colaborare cu Ministerul Educaţiei. Aceste programe sunt destinate elevilor, studenţilor, tinerilor cercetători, cadrelor didactice din şcoli, profesori universitari, manageri. Selecţia finală a candidaţilor se realizează în SUA, iar durata programelor de studii este de la un semestru pînă la un an academic. Programele educaţionale ale SUA pentru Republica Moldova sunt: ACCELS, FULBRIGHT, IREX, MUSKIE etc.