Nume
Parola
Vizualizări: 2437
Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a vizitat două Centre de BAC
Chişinău, 11 Iulie 2012 — Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a vizitat două Centre de BAC

Sesiunea repetată/suplimentară a început, astăzi, cu susținerea testului la limba și literatura română de către elevii alolingvi. Examenele se desfășoară în trei Centre Republicane de Bacalaureat: ”LT G. Călinescu”, ” LT N. Gogol” și ”LT M. Basarab” (toate fiind situate în mun. Chișinău).

Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a efectuat vizite la două centre de BAC: ”LT G. Călinescu” și ” LT N. Gogol”, unde a discutat cu elevii și cadrele didactice și a verificat cum funcționează filtrele electronice de identificare a instrumentelor metalice.

Sesiunea suplimentară/repetată 2012 va dura pînă la 18 iulie curent. În sesiunea dată s-au înscris cca 3 mii de candidați. Candidații înscriși vor susține de la unul pînă la patru examene. Lucrările acestora vor fi verificate într-un singur centru de evaluare - LT ”M. Kogălniceanu”.

La 12 iulie, candidații vor scrie testul la limba de instruire, la 13 iulie-la limba străină, la 16 iulie-la disciplina de profil, la 17 iulie-la disciplina solicitată, iar la 18 iulie- la limba maternă.

La examenul la limba de instruire, care va avea loc mîine, 12 iulie curent, s-au înscris 1690 de candidați.