Nume
Parola
Vizualizări: 2201
Ministrul Educaţiei a avut o întrevedere cu noul şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova
Chişinău, 29 Iunie 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a salutat prezenţa noului ambasador OSCE în Republica Moldova, Jennifer Brush, la Ministerul Educaţiei.
Ministrul Educaţiei a declarat că OSCE este un partener de dezvoltare care de nenumărate ori s-a implicat în soluţionarea celor mai stringente probleme şcolare.
Mihail Şleahtiţchi a apreciat înalt suportul acordat de către OSCE în cazul celor opt şcoli cu predare în limba română din raioanele de est ale ţării.
Şeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Jennifer Brush, a apreciat buna colaborare dintre OSCE şi Ministerul Educaţiei. Ambasadoarea a declarat că educaţia este o prioritate pentru ea, atît în calitate de ambasadoare, cît şi în calitatea ei de părinte.
Oficialii au analizat proiectele în domeniul educaţiei, susţinute de OSCE- proiectul de instruire multilingvă, implementat mai multe şcoli cu predare în limba rusă din ţară; în colaborare cu OSCE a fost implementat proiectul cu privire la studierea limbii de stat de către funcţionarii publici ai autorităţilor din regiunile de sud şi de nord ale Republicii Moldova .
Ministrul educaţiei a specificat că aceste proiecte oferă şanse pentru cei care doresc să înveţe limba română. Graţie colaborării cu OSCE, în şcolile cu predare în limba rusă, mai multe obiecte sînt predate în limba română. De asemenea, au fost elaborare Ghiduri şi manuale pentru aceste cursuri. Dumnealui a numit aceste proiecte ca fiind unele strategice şi care aduc stabilitate şi echilibru în societate.
Oficialii au discutat despre perspectivele colaborării ulterioare şi necesitatea de a fi într-un contact permanent pentru a face faţă provocărilor din domeniul educaţiei.