Nume
Parola
Vizualizări: 2217
Cu privire la demiterea directorului Centrului Republican pentru Copii și Tineret
Chişinău, 22 Iunie 2012 — Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a emis, joi, 21 iunie curent, ordinul nr. 208-p prin care a demis-o pe Aurelia Hîncu din funcția de director al Centrului Republican pentru Copii și Tineret, în baza art. 86, alin. (1), lit. p) din Codul Muncii.

Conform ordinului, Aurelia Hîncu, prinpropriile acțiuni (inacțiuni) ilegale, a contribuit la comiterea încălcărilorgrave, constatate de către Serviciul control financiar și revizie al Ministerului Finanțelor.

În rezultatul controlului, au fost depistate maimulte încălcări, cum ar fi: acordarea sporurilor salariale neîntemeiate, admiterea plăților salariale neîntemeiate, neîncasarea integrală și în termen a serviciilor comunale de la arendași, transferarea neîntemeiată a mijloacelor financiare unor agenți economici, neincluderea în actele de evidență contabilă a unor bunuri materiale, lipsa unor bunuri materiale etc.

Dna Hîncu Aurelia, în calitate de director al Centrului Republican pentru Copii și Tineret, nu a respectat prevederile legale în activitatea economico-financiară a Centrului, nu a elaborat şi nu a implementat un sistem de management financiar şi control intern eficient, nu a asigurat prevenirea şi descoperirea erorilor şi fraudelor, înregistrarea veridică în registrele contabile a tuturor operaţiunilor economice efectuate,utilizarea eficientă şi conformă a alocaţiilor bugetare, precum şi o bună gestionare a patrimoniului public.

Încălcările comise de către directorul centrului sînt incompatibile cu deținerea în continuare a funcției de manager al Centrului Republican pentru Copii și Tineret.

Ordinul a fost emis în temeiul actelor Serviciului control financiar și revizie din 07.05.2012, 16.05.2012, 23.05.2012și 12.06.2012 şi în conformitate cu art. 206-210, pct. 12 din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 653 din 06.11.2009.