Nume
Parola
Vizualizări: 2081
Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a întreprins o vizită de lucru în raionul Leova
Chişinău, 20 Iunie 2012 — Direcţiile de activitate ale Ministerului Educaţiei au fost discutate, marţi 19 iunie curent, în cadrul întrevederii ministrului educaţiei, dl Mihail Şleahtiţchi, cu primari, consilieri, specialişti ai Direcţiei raionale de învăţământ, manageri ai instituţiilor educaţionale, profesori, educatori din raionul Leova.

În cadrul discuțiilor, ministrul, Mihail Şleahtiţchi, a oferit o gamă largă de informaţii cu referire la implementarea planului naţional de acţiuni în vederea realizării reformei structurale în învăţămînt, crearea şcolilor de circumscripţie, politica de cadre, desfășurarea reformei sistemului rezidențial etc.

”Am inițiat reforma structurală a sistemului educațional, luînd în calcul mai mulți factori: reducerea numărului de copii în sistem cu 50 la sută în comparație cu numărul de școli, redus doar cu un procent, situația financiară, potențialul uman, perspectivele de dezvoltare a instituțiilor. Obiectivul Ministerului Educației este de a păstra în fiecare localitate grădința și școala primară și de a crea servicii educaționale de calitate”, a spus ministrul.
De asemenea, au fost puse în discuţie aspecte referitoare la desfăşurarea sesiunii de BAC 2012 și modificările care urmează a fi operate la metodologia de desfășurare a sesiunii de examinare 2013, noutăţile sesiunii de admitere din acest an etc.

La rîndul lor, reprezentanţii instituţiilor de învăţămînt din raionul Leova, au solicitat suport din partea Ministerului Educaţiei în vederea asigurării şcolilor cu tineri specialişti, mobilier, calculatoare etc.
După încheierea întrevederii, ministrul, dl Mihail Şleahtiţchi, a primit în audienţă cetăţeni din raionul Leova.

La finele vizitei, ministrul s-a deplasat la Centrul de BAC LT ”M. Eminescu” din or. Leova unde a discutat cu liceeni și părinții acestora despre metodologia de organizare a sesiunii de BAC din anul curent.