Nume
Parola
Vizualizări: 2073
Mihail Şleahtiţchi: Suntem deciși să luptăm, fără nici o ezitare, cu fenomenul corupției și să eliminăm din sistemul educațional copiatul
Chişinău, 11 Iunie 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a susţinut astăzi, 11 iunie curent, un briefing în legătură cu ultimele evenimente din sesiunea de bacalaureat 2012.

Ministrul Educaţiei a adus la cunoştinţa publicului că, de fapt, campania inițiată de Ministerul Educației, CORUPȚIA OMOARĂ EDUCAȚIA ! nu este doar una de extracţie populistă sau artistică. Ea urmărește scopuri mult mai profunde și categorice.

Calitatea sistemului educațional depinde de rezultatele individuale ale elevilor și profesionalismul cadrelor didactice. Acestea nu pot fi substituite prin bani și false valori. Suntem deciși să luptăm, fără nici o ezitare, cu fenomenul corupției și să eliminăm din sistemul educațional copiatul.

Potrivit ministrului, evenimentele din cadrul ultimului examen de bacalaureat au demonstrate că nu există clemență pentru nici o persoană, care ia sau dă mită, indiferent de rang, statut social sau posibilități financiare.

“Ne adresăm, pe această cale, administratorilor din învăţămînt, după cum şi profesorilor pentru a le reaminti că misiunea lor este educarea și formarea caracterelor. Exemplele date de unii dintre aceștia demonstrează că sînt corp străin al sistemului educațional și, din păcate, va trebui să ne despărțim de unii din ei și să-i deferim justiției. Ne dorim ca pedagogii să fie un exemplu demn pentru discipolii lor și nu parte a unor scheme frauduloase, gîndite împreună cu unii discipoli și părinții acestora”, a declarat Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi.

Ne adresăm, în același timp, și elevilor spunîndu-le că MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE. Examenele de bacalaureat sînt primul test serios pe care îl susțineți în viața voastră. Este o greșeală imensă să vă începeți viața de sine stătătoare prin furt și minciună. Indiferent care ar fi notele pe care le primiți la aceste examene, ele vă crează imaginea clară a situației în care vă aflați şi vă permite să vă evaluați posibilitățile în ceea ce privește viitoarea voastră activitate. O supraevaluare și, poate, accesul la o facultate nu vă va garanta și o bună carieră. Iar singurul lucru de care puteți fi siguri e că veți îngroșa rîndul șomerilor avînd în mînă și o diplomă universitară.

Mihail Şleahtiţchi a îndemnat elevii să fie ei înşişi. Iar mesajul pentru profesori şi părinţi este: CORUPŢIA OMOARĂ EDUCAŢIA!
Ministerul Educaţiei informează, o dată în plus, că în cazul în care sînteţi martorul sau victima unui caz de corupţie în sistemul educaţional, sesizaţi Ministerul Educaţie la numerele de telefon: (022) 23 46 09 (022) 23 24 02 sau scrieţi la adresa anticorupţie@edu.md