Nume
Parola
Vizualizări: 1910
Ministrul Educaţiei,MihailŞleahtiţchi, a participat la lansarea Dicţionarului poliglot de chimie ecologică
Chişinău, 31 Mai 2012 — Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a participat, marţi, 29 mai curent, la lansarea „Dicţionarului poliglot de chimie ecologică”, autor- academician Gheorghe Duca. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Bibliotecii Ştiinţifice Centrale „A. Lupan” a AŞM şi a întrunit cercetători ştiinţifici, cadre didactice din învăţămîntul preuniversitar şi cel universitar, bibliotecari, doctoranzi, masteranzi, studenţi.
În cuvîntul său de felicitare dl ministru, Mihail Şleahtiţchi, a caracterizat importanţa lucrării şi i-a urat autorului noi succese în activitatea de cercetare.
Dicţionarul poliglot de chimie include şi un şir de termeni şi definiţii din disciplinile înrudite, ca: ecologia, fizica, biologia, geologia etc. Dicţionarul este rodul activităţii desfăşurate de autor timp de circa patru decenii, de la primele cercetări şi lucrări în domeniu pînă la fondarea şcolii de chimie ecologică din Republica Moldova şi afirmarea plenară a acesteia pe plan internaţional.
Dicţionarul reprezintă o lucrare de pionierat, întrucît este primul de acest fel, înglobînd inventarul esenţial al termenilor de bază ai chimiei ecologice.