Nume
Parola
Vizualizări: 1890
Conducerea Ministerului Educaţiei s-a întîlnit cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale
Chişinău, 31 Mai 2012 — onducerea Ministerului Educaţiei a avut o întrevedere cu dl Qimiao Fan, director al unităţii de ţări Ucraina, Belarus şi Moldova, regiunea Europei şi Asiei Centrale, cu dl Abdoulaye Seck, director al oficiului Băncii Mondiale din Moldova şi cu dna Scherezad Latif- specialist superior în sectorul Educaţie, lider de echipă a proiectelor în sectorul educaţiei din Moldova.
Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a mulţumit reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru suportul acordat Republicii Moldova în desfăşurarea reformei de structură a sistemului educaţional şi a dat asigurări că Ministerul Educaţiei va respecta termenii şi prevederile documentelor semnate, anterior, de către Ministerul Educaţiei şi Banca Mondială.
Tatiana Potîng, Viceministrul Educaţiei, a vorbit despre suportul acordat sistemului educaţional naţional prin fortificarea infrastructurii şcolare şi a creării unor centre educaţionale de performanţă, care vor contribui la creşterea calităţii învăţămîntului din Republica Moldova.
La rîndul său, dl Qimiao Fan, director al unităţii de ţări Ucraina, Belarus şi Moldova, regiunea Europei şi Asiei Centrale, a apreciat efortul depus de către Ministerul Educaţiei la realizarea reformei în învăţămînt şi a rezultatelor înregistrate pe toate componentele planului de acţiuni. Dl Fan a calificat rezultatele înregistrate în domeniul educaţional, ca fiind cele mai impunătoare în procesul de reformă.