Nume
Parola
Vizualizări: 1813
Doi elevi moldoveni au obţinut medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Ecologie
Chişinău, 31 Mai 2012 — Două medalii de bronz au cîştigat elevii moldoveni, la Olimpiada Internaţională la Ecologie– ediţia a XX-a, desfăşurată, recent, la Istanbul, Turcia.

Mariana Goraş, şef direcţie politici curriculare în cadrul Ministerului Educaţiei, responsabil de disciplina biologie şi ecologie, a relatat că cele două medalii de bronz au fost obţinute de Garbuz Niculina, elevă la Liceul Republican cu Profil Real,Chişinău şi Gînju Dimitrie, elev la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Chişinău.

La Olimpiada Internaţională de Ecologie au participat 60 de ţări cu 312 elevi.

În anul curent, membrii loturilor olimpice ale Republicii Moldova au obţinut la două olimpiade internaţionale o medalie de argint şi şase de bronz.

În 2011, olimpicii moldoveni au participat la 11 olimpiade internaţionale şi regionale, la disciplinele: matematică, fizică, chimie, ştiinţe, informatică, ecologie şi limbă şi literatură română. Ei au reuşit să obţină 29 de medalii (inclusiv: de argint - 8, de bronz - 21), 6 menţiuni de onoare, precum și 2 premii II, 3 premii III, 6 premii speciale și 8 diplome de mențiune în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba și Literatura Română.

Pe parcursul a două decenii, elevii din învăţămîntul preuniversitar din Republica Moldova au participat la multiple olimpiade şi concursuri internaţionale la disciplinele de studii şi au obţinut 40 de medalii de aur, 80- de argint, 218 de bronz, circa 60 de diploma de menţiune, precum şi numeroase premii de înalt grad.