Nume
Parola
Vizualizări: 1932
Viceministrul educaţiei a discutat cu părinţii absolvenţilor din LT „Mihai Viteazul” din capitală
Chişinău, 16 Mai 2012 — Viceministrul Educaţiei, dna Tatiana Potîng, a participat la adunarea părinţilor, desfăşurată în cadrul LT „Mihai Viteazul” din capitală. Acţiunea are loc în cadrul campaniei „CORUPŢIA OMOARĂ EDUCAŢIA!”, desfăşurată de Ministerul Educaţiei în perioada 11 mai - 1 iulie curent.

Viceministrul Educaţiei s-a referit la riscurile de corupţie în educaţie, la promovarea ideilor de anti-mită, anti-plagiat şi anti-copiat. Aceste fenomene sînt un impediment în obţinerea studiilor de calitate şi pot afecta viitoarea lor carieră. Dna Tatiana Potîng a discutat, de asemenea, cu părinţii despre apropiata sesiune de examene şi le-a sugerat părinţilor să-şi încurajeze copii să înveţe şi să mizeze pe propriile capacităţi şi nicidecum să nu apeleze la surse de inspiraţie interzise prin regulament. Tinerii pot persevera prin cunoştinţe şi prin muncă asiduă a afirmat dna Tatiana Potîng. În context, viceministrul educaţiei a ţinut să precizeze că cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor sînt suportate din bugetul de stat şi nimeni nu este în drept să perceapă vreo taxă pentru favorizarea acţiunilor în legătură cu organizarea examenelor.

Pe durata campaniei, reprezentanţii Ministerului Educaţiei, dar şi ONG-urile-partener, vor întreprinde activităţi de informare în teritoriu, în cadrul instituţiilor de învăţămînt, despre mijloacele de prevenire şi luptă împotriva corupţiei, a plagiatului, a copiatului, despre efectele negative pe care le comportă aceste fenomene şi despre posibilităţile de sesizare şi acţiune împotriva corupţiei.

O linie telefonică stă la dispoziţia celor care cunosc cazuri de corupţie în sistemul educaţional şi vor să le raporteze. Numărul 23-46-09, este disponibil zilnic, de luni pînă vineri, între orele 08.00 – 17.00.

De asemenea, pe pagina web a Ministerului Educaţiei va fi dezvoltată o secţiune cu informaţii despre campanie, iar membrii guvernanţelor studenţeşti vor promova mesajul acestei acţiuni prin distribuirea materialelor informaţionale în instituţiile în care învaţă.