Nume
Parola
Vizualizări: 2031
Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, s-a întîlnit cu premianţii a două olimpiade internaţionale
Chișinău, 12 Mai 2012 — Recent, Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, s-a întîlnit cu specialiştii-conducători ai loturilor olimpice naţionale şi cu elevii-deţinători ai medaliilor şi diplomelor obţinute în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” şi în cel al Olimpiadei Balcanice de Matematică.

Ministrul a mulţumit celor prezenţi pentru efortul depus, menţionînd că atît elevii, cît şi îndrumătorii acestora au demonstrat lumii întregi că în Republica Moldova există un sistem educaţional competitiv. „Rezultatele obţinute la aceste două concursuri ne-au convins că şcolile din Republica Moldova pot oferi produse intelectuale performante”, a spus ministrul.

În cadrul discuţiilor, conducătorii echipelor olimpice au propus ca Ministerul Educaţiei să elaboreze ghiduri pentru instruirea copiilor dotaţi, să organizeze pentru membrii loturilor olimpice naţionale tabere de vară etc.

La rîndul său, Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a dat asigurări că Ministerul Educaţiei va susţine elevii dotaţi. Între altele el a menţionat că, elevii claselor 10-12 care au obţinut premii sau medalii la olimpiadele regionale şi/sau internaţionale vor fi exceptaţi de la examenul de BAC, fiind apreciaţi cu nota maximă.

Loturile olimpice, participante la cele două concursuri internaţionale, vor participa, în anul curent, şi la alte Olimpiade Internaţionale de Chimie şi de Matematică.
La primele două olimpiade internaţionale din acest an, Serafim Buiucli, elev în clasa a XI-a, la LT „N.M. Spătaru” din capitală a obţinut medalia de argint, iar elevii:
Ivanov Andrei, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Cerneanu Cristian, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Indricean Mihai, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Zanoci Cristian, elev, clasa a XI-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Cheian Denis, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău
Nipomici Dionisie, elev, clasa a IX-a, Liceul Teoretic ”Orizont”, Chişinău au obţinut medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică.