Nume
Parola
Vizualizări: 1756
Noi proiecte educaţionale, susţinute de Institutul pentru o Societate Deschisă din Budapesta
Chişinău, 15 Martie 2012 — Conducerea Ministerului Educaţiei a avut o întrevedere cu dl Magyar BALINT, membru al Comitetului de Conducere al Institutului European pentru Inovare şi Tehnologii şi cu dna Katalin MIKLOS, vicedirector al Programului de susţinere a învăţămîntului superior al Institutului pentru o Societate Deschisă din Budapesta, Ungaria.
În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte referitoare la reformele din Învăţămîntul Superior şi despre Proiectul Codului Educaţiei.
Ministrul Educaţiei, Mihail ŞLEAHTIŢCHI, a apreciat aportul adus de Magyar BALINT la elaborarea Proiectului Codului Educaţiei. Republica Moldova are nevoie de o educaţie racordată la standardele educaţionale europene. Din acest considerent, opiniile specialiştilor, cu experienţă internaţională în domeniul educaţional, sunt foarte importante pentru minister, a menţionat ministrul educaţiei.
La rîndul său, Magyar BALINT a afirmat că Institutul pe care îl reprezintă este deschis pentru o colaborare eficientă cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Domeniile de colaborare cu instituţiile europene de profil ar fi:
a. Finanţarea Învăţămîntului Superior (autonomia financiară, credite studenţeşti etc.);
b. Asigurarea calităţii în Învăţămîntul Superior (acreditarea instituţională şi a programelor, finanţarea diferenţiată în funcţie de performanţele universităţilor;
c. Integrarea instituţională (infrastructură, baza tehnico-materială etc.);
d. Activitatea Consiliului pentru Dezvoltare Strategică şi Instituţională din cadrul universităţilor;
e. Asigurarea accesului la studii superioare pentru persoanele cu dezabilități, minorităţile naţionale.
Ministerul Educaţiei urmează să încheie un Memorandum cu Institutul pentru o Societate Deschisă din Budapesta, Ungaria.