Nume
Parola
Vizualizări: 2013
Conferinţa Internaţională „Chimia Ecologică-2012”
Chişinău, 6 Martie 2012 — Academia de Ştiinţe a Moldovei, în colaborare cu Facultatea de Chimie şi tehnologie chimică a Universităţii de Stat din Moldova, Institutul de Chimie, Asociaţia de Cercetare şi Dezvoltare din Republica Moldova, au organizat Conferinţa Internaţională „Chimia Ecologică- 2012”, un eveniment internaţional şi intradisciplinar important, care a întrunit peste 250 de savanţi, tineri cercetători şi specialişti din ţările CSI, Europa şi SUA.

Participanţii au discutat despre realizările recente privind procesele fizico-chimice şi biochimice care au loc în apele naturale, atmosferă şi sol; despre accederea în ele a substanţelor poluante de origine antropogenă. Cercetătorii au evaluat impactul acestora asupra sănătăţii omului şi au propus metode de prevenire şi reducere a impactului lor asupra mediului.

„Educaţia ecologică este realizată la toate etapele procesului de instruire: preşcolară, primară, gimnazială, liceală, profesională, universitară şi postuniversitară. Anual, Ministerul Educației organizează Olimpiada Republicană la Ecologie. De asemenea, în colaborare cu Ministerul Mediului, desfăşoară ore de ecologie şi concursuri tematice. În perioada martie-aprilie în toate instituțiile de învățămînt preuniversitar din Moldova, are loc ,,Bilunarul ecologic. În acest an, Ministerul Educației va organiza, pentru profesori, seminarul la disciplina opțională ,,Educația ecologică” în instituțiile de învățămînt preuniversitar”, a menţionat doamna Nadejda Velişco, şef Direcţie învăţămînt universitar din cadrul Ministerului Educaţiei, participantă la conferinţă.