Nume
Parola
Vizualizări: 3677
În curând vor fi desemnate cele mai bune mărci comerciale ale anului 2011
3 Ianuarie 2012 — Agenții economici care au o marcă comercială înregistrată, dar încă nu au depus cererile de participare la concursul ”Marca comercială a anului 2011”, mai au o săptămână la dispoziție. La momentul actual sunt înscrise la competiție 60 mărci comerciale de produse și servicii din diferite domenii de activitate ale economiei naționale, a informat șefa Direcției Expoziții și Târguri a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, Marina Petrov, marți, 3 ianuarie 2012, în cadrul ședinței comitetului de organizare.
Concursul ”Marca comercială a anului” a fost inițiat în 2003 de CCI şi se organizează în comun cu Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală, cu scopul de a promova pe piaţa autohtonă practicile de succes în domeniul marketing-ului şi branding-ului.
”Concursul este o testare a competitivităţii produselor şi serviciilor moldoveneşti, efectuată în baza evaluării mărcilor comerciale de către un juriu profesionist şi de către consumatorii din Moldova. Din comitetul de evaluare fac parte experți ai Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală, ai instituţiilor de învăţământ superior, specialiști în marketing, practicieni. Rezultatele concursului permit atât evidenţierea liderilor, cât şi analiza şi preluarea experienţei reuşite de elaborare şi promovare a mărcilor comerciale de succes, monitorizarea dinamicii preferinţelor consumatorilor şi a comportamentului acestora”, a spus Marina Petrov.
Ceremonia oficială de decernare a premiilor va avea loc în cadrul expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”, ce se va desfășura în perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2012, la ”Moldexpo”. Premiul Mare este „Mercuriul de Aur”, urmat de medalii de aur, argint și bronz.
Conform datelor statistice prezentate de AGEPI, la momentul actual sunt peste 11 mii de mărci comerciale internaționale înregistrate în Republica Moldova și circa 10 mii de mărci comerciale autohtone.
Informații suplimentare: Direcţia Expoziţii și Târguri a CCI, tel/fax: (22) 21 07 25, 23 84 10, e-mail: fair@chamber.md, www.chamber.md
Parteneri informationali:
agenda.md, allmoldova.com, Capital Market, comunicate.md, infomareket.md, Radio Plai, Kishinevskie Novosti, Russkoe Radio.