Nume
Parola
Vizualizări: 4045
ŞMSP – la cea de-a cincea promoţie de absolvenţi
Chisinau, 14 Noiembrie 2011 — „Dacă nu eu, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?”, – acestea sunt întrebările pe care ar trebui să şi le adreseze de fiecare dată un absolvent al Şcolii de Management în Sănătatea Publică (ŞMSP). Declaraţia aparţine viceministrului Sănătăţii Viorel Soltan, care a participat la festivitatea de decernare a diplomelor de master în sănătatea publică celor 22 de absolvenţi ai promoţiei 2011.

Oleg Lozan, directorul Şcolii de Management în Sănătatea Publică a fost primul care a felicitat masterii cu prilejul sărbătorii, menţionând că efortul pe care l-au depus pe parcursul celor doi ani merită pe deplin să fie încununat cu acordarea titlului de master. „Este îmbucurător faptul că de la an la an numărul absolvenţilor Şcolii creşte, iar aceasta înseamnă că se măreşte şi numărul persoanelor care au o mai bună pregătire pentru a-şi exercita obligaţiile în corespundere cu exigenţele timpului”, a opinat dl Lozan, îndemnându-i pe proaspeţii absolvenţi să se includă activ în promovarea şi realizarea reformelor din domeniul sănătăţii.

Şi Viorel Soltan, viceministru al Sănătăţii, în luarea sa de cuvânt, a făcut referinţă la necesitatea poziţionării managerilor de azi în rolul de protectori ai intereselor pacienţilor. „Sunteţi cei la care sistemul sănătăţii se uită acum şi aşteaptă să vă angajaţi tot mai mult”, or, scopul major al reformelor iniţiate şi promovate de Ministerul Sănătăţii constă, pe de o parte, în asigurarea unui nivel înalt de sănătate şi a unui grad mai bun de satisfacţie a populaţiei faţă de serviciile medicale prestate, iar pe de altă parte, în promovarea aspectelor ce ţin de finanţarea sistemului de sănătate, populaţia Republicii Moldova urmând să fie protejată de riscurile financiare în contextul accesării serviciilor medicale de calitate, sigure şi cost-eficiente.

Dna Olga Cerneţchi, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, prezentă la eveniment, a relevat că ŞMSP prestează un program postuniversitar de performanţă, racordat la standardele internaţionale, ce reflectă necesităţile pentru domeniile principale ale sănătăţii publice. Dna Cerneţchi a adus felicitări absolvenţilor Şcolii, dar şi colectivului profesoral-didactic pentru contribuţia care au adus-o la îmbunătăţirea curriculei de învăţământ, precum şi pentru lecţiile practice, cursurile de stagiere organizate pe durata studiilor. „Ne dăm foarte bine seama că acele cunoştinţe acumulate la universitate, la ciclurile de perfecţionare sunt pe departe de a fi suficiente pentru a răspunde anumitor provocări. De aceea, rămânem în speranţa că cei care au absolvit masteratul la ŞMSP se vor încadra în marea armată a managerilor în sănătate şi vor reuşi să facă faţă tuturor reformelor, care le aşteaptă de la noi populaţia”, a conchis dna Cerneţchi.

În cadrul festivităţii, pe lângă diplomele binemeritate, trei absolvenţi ai promoţiei au primit şi câte un premiu special din partea Şcolii. Premiul se acordă anual pentru prestaţia deosebită de care au dat dovadă pe parcursul anilor de studii.

Potrivit reprezentanţilor promoţiei 2011, acordarea titlului de master îi marchează într-un mod deosebit şi le aduce un plus valoare în tot ceea ce vor planifica şi realiza de acum înainte.

Autor: Școala de Management în Sănătatea Publică