Nume
Parola
Vizualizări: 3686
Concurs pentru crearea unei retele de ferme de studiu in zona de Nord a Moldovei
Balti, 1 Iunie 2011 — AO “Pro Cooperare Regionala” cu sustinerea financiara a Fundatiei HEKS Moldova, implementeaza proiectul : “Scoala Fermierului si servicii de consultanta pentru agricultura durabila”.

In cadrul acestui proiect accentul este pus pe instruirea si dezvoltarea abilitatilor teoretico-practice ale fermierilor care se ocupa cu cresterea animalelor, culturilor de cimp, legumelor si fructelor, si in special asupra metodelor durabile de obtinere a productiei agricole, conservarea resurselor naturale si protectia mediului inconjurator.
Cursurile au o durata totala de 280 ore din care 90 teorie si 190 practice. Partea teoretica a fost organizata in perioada de iarna in colaborare cu Facultatea de Agroecologie a Universitatii de Stat Balti si Institutul Stiintifico-Practic “Selectia” Balti.
Partea practica este preconizata pe perioada verii si are ca scop dobindirea abilitatilor practice de catre tinerii fermieri prin efecturea de stagii practice de catre absolventii cursurilor teoretice la ferme model (ferme de studiu) din tara.

In acest sens AO “Pro Cooperare Regionala” anunta concurs pentru initierea unei colaborari cu fermieri / ferme din tara ce se ocupa cu cresterea animalelor si cerealelor, legumelor si fructelor, etc… In cadrul acestei colaborari un mic suport financiar va fi posibil din partea finantatorului “HEKS” Moldova.
Pentru mai multe detalii doritorii sunt rugati sa se adreseze la d-nul Mihailov Sergiu - tel: 0231-92544 sau mob. 0699 50292
precum si la Ciobanu Cristina - tel: 0231-92546