Nume
Parola
Vizualizări: 2047
CCI invită mass-media la lansarea oficială a Proiectului de instruire în domeniu educaţiei profesionale pentru specialităţi ce ţin de prelucrarea lemnului şi a metalului
Chisinau, 10 Mai 2011 — Camera de Comerţ şi Industrie invită mass-media la lansarea oficială a Proiectului de instruire în domeniu educaţiei profesionale pentru specialităţi ce ţin de prelucrarea lemnului şi a metalului, care va avea loc miercuri, 11 mai 2011, ora 10:30, în incinta Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 151) et. II, sala de şedinţe.
La manifestare vor participa: E. S. Dr. Berthold Johannes, Ambasador al Republicii Federale Germane în Republica Moldova, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei al RM, organizaţii internaţionale în RM, şcoli profesionale, agenţi economici ce activează în domeniu.
Proiectul este realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a RM şi Asociaţia Meşteşugarilor pentru districtul Hersfeld-Rotenburg, Germania, fiind finanţat de Guvernul Germaniei, prin intermediul Sequa gGmbH.
Potrivit şefei Centrului de Formare Continuă al CCI, Victoria Cotici, proiectul este lansat cu scopul de a îmbunătăţi durabil situaţia de pe piaţa muncii. Rezultatul final scontat este ca întreprinderile din Republica Moldova să obţină personal calificat în domeniul meşteşugăritului, iar meseriaşii să deţină cunoştinţe şi abilităţi profesionale conform standardelor europene.
În cadrul proiectului vor fi amenajate atelierele de instruire practică ale 4 şcoli profesionale din diferite regiuni ale ţării, ce pregătesc specialişti în domeniul prelucrării lemnului şi a metalului. De asemenea, cel puţin 80 de profesori ai instituţiilor de învăţământ profesional vor fi instruiţi conform noilor concepte de perfecţionare, iar cel puţin 200 de elevi vor avea posibilitatea să beneficieze de noile mijloace de instruire.
www.chamber.md