Nume
Parola
Vizualizări: 1732
Un grup de 15 manageri autohtoni participă la un stagiu în Germania
Chisinau, 17 Martie 2011 — În perioada 16 martie - 15 aprilie 2011, un nou grup de manageri autohtoni, format din 15 persoane, participă la un stagiu de instruire în Germania, în cadrul Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor, a informat Victoria Cotici, şefa Centrului de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei. Până în prezent, de instruire prin intermediul proiectului au beneficiat 75 de specialişti ai diferitor companii autohtone.

Potrivit sursei citate, printre managerii care participă la stagiu se numără reprezentanţi ai întreprinderilor ce activează în domeniile: telecomunicaţii, servicii imobiliare, agricultură şi prelucrarea produselor agricole, tehnologii informaţionale, consultantă, comerţ, publicitate etc.

„Stagiul are loc în oraşul Berlin. Programul acestuia este pregătit de consorţiul EUROPANORAT şi prevede desfăşurarea training-urilor pe teme ce ţin de dezvoltarea afacerii cu parteneri din Germania, comunicare şi negocieri, managementul proiectelor internaţionale de investiţii, prezentarea produselor şi companiei, lucrul în echipă, întocmirea business-planului, managementul schimbărilor.

De asemenea, participanţii vor efectua vizite colective şi individuale la întreprinderi, unde vor prelua experienţa germană în ceea ce priveşte comunicarea corporativă, responsabilitatea socială, export, marketing, comerţ electronic, logistică internaţională, managementul inovaţiilor etc.

În cadrul programului va fi vizitat şi centrul expoziţional din Hanovra, precum şi Camera de Comerţ şi Industrie Potsdam", a spus Victoria Cotici.

Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor a fost iniţiat în anul 2008, prin semnarea unui memorandum de colaborare între Ministerul Economiei şi Tehnologiilor Informaţionale al Germaniei şi Ministerul Economiei şi Comerţului al Moldovei. Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei este partenerul din partea RM.

Proiectul prevede un curs de instruire în Moldova, ţinut inclusiv de experţi germani, şi un stagiu de 1 lună în Germania.

Scopul Programului este sporirea calificării tinerilor manageri şi stabilirea relaţiilor de colaborare cu întreprinderi din Germania.

Centrul de Formare Continuă al CCI a Moldovei invită managerii companiilor autohtone să depună cererile de participare pentru noul grup de instruire.

Contacte:
Tel: (22) 23 52 94, 23 32 86
e-mail: training@chamber.md
www.chamber.md