Nume
Parola
Vizualizări: 4260
Vizită de studiu pentru producătorii de struguri de masă din raionul Cahul
Cahul, 12 August 2010 — Vineri, 13 august curent, va fi organizată o vizită de studiu în gospodăria agricolă SRL “Terra-Vitis”, satul Burlacu, r-nul Cahul. Evenimentul va reuni producătorii de struguri de masă, furnizorii de materiale şi mijloace de producţie, reprezentanți ai APL și mass-media. Această întrunire se organizează în cadrul proiectului SMEDRA Sud, proiect de dezvoltare a IMM-urilor din sectorul agricol.

În cadrul vizitei vor fi făcute prezentări de către d-l Petru Mihov, directorul întreprinderii și d-l Dumitru Mihov, cercetător şi consultant în domeniul viticulturii. Se vor discuta tendinţele actuale în producţia strugurilor de masă, soiurile de perspectivă recomandate şi tehnologiile contemporane de cultivare a strugurilor accesibile producătorilor. Vor fi puse în dezbatere și perspectivele asocierii producătorilor agricoli, în special a producătorilor de struguri de masă din raionul Cahul. În cadrul vizitei va fi organizată și degustarea a circa 30 de soiuri noi de struguri de masă.
Vizita de studiu este organizată de către AFA ”Femida” AO în parteneriat cu Direcția agricolă raională Cahul și Asociația republicană a producătorilor și exportatorilor de struguri cu suportul reprezentanței Fundației HEKS Moldova.

Evenimentul va avea loc la 13.08.2010, orele 9-00, la SRL Terra-Vitis, s.Burlacu, r-nul Cahul
Pentru informatii despre participare contactati: 0299-23565, 0692-30181, 069113114