Nume
Parola
Vizualizări: 3106
Strategia locală de dezvoltare socio-economică a orașului Cahul a fost aprobată
4 Februarie 2015 — Ieri, 3 februarie la Cahul în cadrul ședinței consiliului orășenesc a fost aprobată Strategia locală de dezvoltare socio-economică durabilă a orașului pentru anii 2017-2020.
La ședință au luat parte reprezentanți ai APL, societății civile, mediului de afaceri și experții Centrului CONTACT responsabili de facilitarea procesului de planificare strategică în acest oraș.
Vasile Cioaric coordonator al proiectului a menționat importanța evenimentului, precum și rolul decisiv pe care autoritățile publice l-au avut la toate etapele procesului de planificare.
În același context, a fost accentuată necesitatea organizării eficiente a implementării planului de acțiuni pentru realizarea strategiei, asigurarea unei monitorizări și evaluări eficiente a acestui proces.
Activităţile sunt parte a Proiectului de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova, realizat de compania americană CHEMONICS INTERNATIONAL INC cu suportul Agenţiei Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare (USAID). Strategiile de dezvoltare ale celor 14 localităţi sunt elaborate de experţii Centrului CONTACT în consorţium cu Asociaţia Obştească Pro Comunitatea şi Agenţiile de Dezvoltare Regionalã Nord, Centru şi Sud.

Persoana de contact: Vasile Cioaric, coordonator de programe al Centrului Contact. Tel: 22/233947.