Nume
Parola
Vizualizări: 3827
Evoluţii pozitive în cazul petiţionarei N.G., care a rămas imobilizată după îngrijirile medicilor.
Chișinău, 11 Decembrie 2014 — Evoluţii pozitive în cazul petiţionarei N.G., care a rămas imobilizată după îngrijirile medicilor. La intervenţia directorului CpDOM Anatolie Munteanu, N.G. a fost internată de urgenţă la o clinică din capitală, în care a urmat un tratament de recuperare.


În prezent, starea de sănătate a petiţionarei s-a ameliorat. Ea va fi mîine externată din spital pentru a-l continua ulterior tot la o clinică din Chişinău, după o scurtă pauză recuperatorie.

Asigurări în acest sens au fost făcute de viceministrul sănătății Svetlana Cotelea, care în scrisoarea adresată CpDOM mai menţionează că la domiciliu N.G. va primi asistenţa medicală necesară din partea direcţiei raionale asistenţă medicală spitalicescă şi de urgenţă.

Petiţionara urmează să mai treacă anumite investigaţii medicale după care va fi luată decizia despre tactica ulterioară de tratament.

Între timp, în perioada aflării N.G. la spital în Chişinău, rudele petiţionarei au fost contactate de o persoană, ce a dorit să-şi păstreze anonimatul, care a donat o sumă de bani pentru susţinerea femeii şi familiei aflate în dificultate. Gestul caritabil a venit după mediatizarea cazului petiţionarei. Este un act de solidaritate umană, nespus de preţios prin faptul că este unul benevol şi nu urmăreşte nici un fel de beneficii, consideră ombudsmanul.

Directorul CpDOM Anatolie Munteanu exprimă gratitudine jurnaliştilor care, prin subiectele realizate la temă, au contribuit la sensibilizarea opiniei publice privind cazul N.G., dar şi au semnalizat gravitatea problemelor existente în sistemul de sănătate.

Totodată, ombudsmanul apreciază receptivitatea manifestată în cazul petiţionarea N.G. de conducerea Ministerului Sănătăţii, administraţia Spitalului Clinic al Ministerului Sănătăţii, Spitalului Clinic de Traumatologie şi Ortopedie, care au intervenit cu promptitudine pentru ameliorarea stării de sănătate a bolnavei.

Ombudsmanul va monitoriza cu atenţie şi pe viitor evoluţiile legate de respectarea dreptului N.G. la servicii medicale de calitate. Totodată, în scurt timp autorităţilor de resort le vor fi prezentate constatările şi recomandările ombudsmanului privitor la remedierea situaţiei petiţionarei.