Nume
Parola
Vizualizări: 2832
Perspectiva colaborării ulterioare cu beneficiarii și partenerii Centrului CONTACT
17 Noiembrie 2014 — Astăzi Centrul CONTACT a organizat în premieră întâlnirea cu beneficiarii, partenerii și donatorii organizației, pentru identificarea și promovarea ulterioară a unor idei pentru realizarea obiectivelor organizatiei.
În debutul întâlnirii, președintele bordului Centrului CONTACT, Arcadie Barbăroșie a declarat că această instituție a devenit un pilon al promovarii unei societati deschise și se declară mândru de progresele obținute și implicarea în proiecte de dezvoltare comunitara, bună guvernare sau societate civilă.
Deasemenea, directorul executiv al Centrului CONTACT, Serghei Neicovcen a vorbit despre impactul și relevanța acțiunilor organizate în parteneriat cu alte organizații sau donatori. Totodată, el a punctat perspectiva unei colaborări ulterioare, care să se bucure de același succes: „Centrul CONTACT a reușit să influențeze procesele dezvoltării comunitare, regionale, implicând cetățenii și societatea civilă. Va continua să performeze, pentru că își dorește o societate civilă puternică”.
La eveniment au luat parte reprezentanți ai partenerilor şi donatorior. Este vorba de Iuliana Cataragiu reprezentanta a Consiliul ONG, Olesea Cazacu coordonator de programe UNDP, Alexandru Coica coordonator de programe Fundația Est-Europeană și Roxana Teodorcic directoare adjunctă de Program MPSCS, realizat de FHI 360. Ei au aprecizat deschiderea Centrului CONTACT pentru colaborările fructoase și au salutat această intenție de identificarea a priorităților într-un cerc compact. Partenerii au specificat că mizează pe aceeași dechidere a organizației și pe viitor, susținând că vor prelua ideea întâlnirii cu stakeholderii și în organizațiile lor.
După prezentarea rezultatelor activității Centrului CONTACT pentru 2013, cei prezenți au fost organizați în 3 echipe și au stabilit punctele cheie ale următoarelor proiecte pe care Centrul Contact ar trebui să le implementeze în 2015, și au fost identificate prioritățile celor trei programe de bază: societatea civilă, buna guvernare și dezvoltarea comunitară.
Coordonatorii de programe ai Centrului Contact Aliona Veselovscaia, Liliana Porumb și Vasile Cioaric au menționat importanța conceptelor de proiect lansate, care se dovedesc a fi un instrument util și necesar, precizând că agenda lui 2015 va cuprinde neapărat ideile enunțate în cadrul acestei ședințe de lucru.
Menționăm, că Centrul Național de Asistență și Informare a organizațiilor non-guvernamentale din RM CONTACT apreciază deschiderea și receptivitatea tuturor partenerilor, beneficiarilor, experților și reprezentanților APL și mass-media în colaborarea fructuoasă pe care am avut-o până acum. Drept dovadă, proiectele pe care le-am implementat s-au bucurat de succes, iar rezultatele obținute au schimbat viețile oamenilor din comunități.
Întâlnirile vor deveni o tradiție anuală, iar Centrul CONTACT mizează pe durabilitatea acestor ședințe de consultare.
Persoana de contact Aliona Veselovscaia, coordonator de program Centrul CONTACT,
tel 022, 23.39. 47, elena.veselovskaia@gmail.com. Centrul Naţional de Informare şi Asistenţă a ONG-urilor din Moldova CONTACT
Web site: www.contact.md, Email: info.ong.contact@gmail.com