Nume
Parola
Vizualizări: 5371
Broșura bilingvă „Agricultura inovativă” a fost lansată de Asociația „Small Euro Business”
8 Noiembrie 2014 — Asociația Internațională a Businessului Mic și Mijlociu „Small Euro Business” din Bălți a lansat broșura bilingvă „Agricultura inovativă”, ediție ce conține modele și exemple de aplicare cu succes a inovațiilor în sectorul agrar primar din Republica Moldova.
Broșura, având un tiraj de o mie de exemplare și editată în condiții grafice bune, a apărut în limbile română și engleză.

Publicația a fost editată în cadrul  proiectului de colaborare transnațională „Crearea și promovarea de noi abordări și instrumente pentru consolidarea competitivității sectorului primar și a inovației în Europa de Sud-Est”, derulat în zece țări. În Republica Moldova, proiectul este administrat de Asociația „Small Euro Business” din Bălți.

Coordonatorul proiectului pentru Republica Moldova, dr. profesor Andrei Balânschi, a comunicat că broșura oferă exemple de implementare cu succes a inovațiilor la întreprinderile mici și mijlocii din sectorul primar în țările participante la proiectul de colaborare transnațională, inclusiv și o anumită experiență a fermierilor din Republica Moldova.

În broșură sunt prezentate 31 de modele inovaționale din cele zece țări participante în proiect, dintre care cinci sunt din Republica Moldova. Este vorba de GȚ „Maria Darii” din raionul Drochia; SRL „Semedar Agro” din raionul Sângerei; GȚ „Cepoi Adrian” din raionul Râșcani; SRL „Dumilita-REX” din orașul Briceni și SRL „Danulschi” din raionul Glodeni.

Proiectul de colaborare transnațională „Crearea și promovarea de noi abordări și instrumente pentru consolidarea competitivității sectorului primar și a inovației în Europa de Sud-Est” a fost lansat în Republica Moldova la 14 martie a.c. Proiectul își propune să creeze un sistem transnațional de sprijin al competitivității  pentru exploatarea potențialului de inovare al IMM-urilor agricole din regiunile  de Sud-Est ale Europei. Proiectul este realizat în colaborare cu 16 parteneri  din zece țări (Italia, Ungaria, Grecia, Serbia, Croația, Albania, Ucraina, România, Bulgaria și R. Moldova).

# # #

NOTĂ PENTRU EDITORI
| Asociația Internațională a Businessului Mic și Mijlociu „Small Euro Business” activează de la sfârșitul anului 2001. Oferă asistență în dezvoltarea afacerilor în domeniul activității economice externe.

*** Pentru informații suplimentare, contactați-l pe Andrei Balânschi +231-60036 sau +799-36362.