Nume
Parola
Vizualizări: 4912
E-learning „Dialog Intercultural în Republica Moldova”
Republica Moldova, 4 Noiembrie 2014 — Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), în parteneriat cu Fundația Educație pentru Democrație din Polonia (în cadrul programului RITA), Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire din Moldova și Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM" anunţă înscrierea participanţilor la cursului de e-learning în cadrul proiectului „Dialog Intercultural în Republica Moldova”.

Scopul cursului este sporirea gradului de informare și cunoștințe în domeniul dialogului intercultural în Republica Moldova.

Obiective specifice:
• Promovarea comunicării interculturale ca mijloc eficient de stabilire a relațiilor pașnice, bazate pe respect mutual, între copii și tineri reprezentanți ai diferitor etnii.
• Promovarea interacțiunii și a dialogului interetnic, intercultural ca valori esențiale în punerea în practică a diversității, a comportamentului tolerant și nediscriminatoriu în Republica Moldova.
• Formarea deprinderilor de a activa în reţea, de a acumula şi analiza informaţii din surse diversificate, creșterea gradului de conștientizare printr-un curs de învățământ la distanță pe platforma de cooperare internațională www.civicportal.org.
• Diseminarea de bune practici ale proiectului „Dialog Intercultural în Republica Moldova”.

Programul cursului va acoperi aspecte din diferite tematici:
Introducere în Dialog Intercultural; Identitatea; Cultura; Stereotipuri și Prejudecășți; Discriminarea și Oprimarea; Comunicarea Non-Violentă şi Toleranța; Dialog Intercultural; Recomandări pentru formatori în domeniul Dialogului Intercultural.

Cursul se va desfășura începînd cu 14 noiembrie 2014. Instruire este gratuită şi nu presupune prezenţă on-line la ore prestabilite. Participarea presupune conexiunea pe platformă de cîteva ori pe săptămînă, la ore comode participanţilor pentru parcurgerea materialelor didactice oferite şi recomandate, participarea la sondaje, teste individuale, implicarea în discuţii pe forum şi elaborarea unei lucrări individuale. La finisarea cursului participanții care vor absolvi cu succes cursul vor primi certificate electronice.

Inscrierea la curs e-learning se face prin expedierea unui mesaj cu titlul „Dialog Intercultural în Republica Moldova” pe adresa electronică edudemo.md@gmail.com.

Sunt invitați să participe tinerii, educatorii, pedagogii, părinții, formatorii, precum și toți cei interesați de acest domeniu și care doresc să contribuie personal la sporirea gradului de toleranță și promovarea conceptului de dialog intercultural în Republica Moldova.

Cursul de e-learning este realizat în cadrul proiectului „Dialog Intercultural în Republica Moldova”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul financiar al Fundației pentru Copii Pestalozzi. Cursul de e-learning este implementat cu suportul financiar al programului „Region in Transition" – RITA Program of the Polish-American Freedom Foundation implementat de Fundaţia Educaţie pentru Democraţie din Polonia.
Răspunderea este exclusivă a autorilor și nu conține, sub nici o formă, pozițiile donatorilor.

Pentru informații suplimentare: Mihaela Iurașcu, mihaela.iurascu@cntm.md, Victor Koroli, vkoroli@gmail.com