Nume
Parola
Vizualizări: 4621
E-learning „Uniunea Europeană – Republica Moldova, un partener mai mult decît donator”
Chisinau, 9 Octombrie 2014 — Fundaţia Educaţie pentru Democraţie din Polonia, în cadrul programului RITA, în parteneriat cu Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire din Moldova și anunţă înscrierea participanţilor la cursului de e-learning „Uniunea Europeană – Republica Moldova, un partener mai mult decît donator”.

Scopul cursului este de a informa obiectiv populația din Republica Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia despre beneficiile integrării în Uniunea Europeană, prin promovarea modelelor pozitive ale întreprinzătorilor mici și mijlocii, beneficiarii subvențiilor și programele de finanțare implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Obiective specifice:
• Contribuția la reducerea euro-scepticismului, prin organizarea de expoziții a IMM-urilor din Republica Moldova, care au primit sprijin financiar din partea Uniunii Europene.
• Creșterea gradului de conștientizare printr-un curs de învățământ la distanță pe platforma de cooperare internațională www.civicportal.org
• Formarea deprinderilor de a activa în reţea, de a acumula şi analiza infromaţii din surse diversificate. Diseminarea de bune practici ale proiectului „Uniunea Europeană – Republica Moldova, un partener mai mult decît donator”.

Programul cursului va acoperi probleme din diferite tematici:
Arhitectura instituțională a Uniunii Europene: evoluție și reforme; Introducere în drept european; Istoria Integrării Europene; Provocări economice pentru Uniunea Eeuropeana extinsa; Oportunități pentru tineri în procesul de integrare europeană; Mituri și manipulări în procesul de integrare europeană; Beneficii economice si provocari pentru IMM-uri în cadrul UE; Dezvoltarea durabilă înUniunea Europeană.

Cursul se va desfășura începînd cu 16 octombrie 2014. Instruire este gratuită şi nu presupune prezenţă on-line la ore prestabilite. Participarea presupune conexiunea pe platformă de cîteva ori pe săptămînă, la ore comode participanţilor pentru parcurgerea materialelor didactice oferite şi recomandate, participarea la sondaje, teste individuale, implicarea în discuţii pe forum şi elaborarea unei lucrări individuale. La finisarea cursului participanții care vor absolvi cu success cursul vor primi certificate electronice. Inscrierea la curs e-learning se face prin expedierea unui mesaj cu titlul „Uniunea Europeană – Republica Moldova, un partener mai mult decît donator” pe adresa electronic edudemo.md@gmail.com.
Promo „Uniunea Europeană – Republica Moldova, un partener mai mult decît donator” (video) - http://youtu.be/d_A7D91jGLE.
Sunt invitați toți cei interesați de acest domeniu și care doresc să contribuie personal la promovarea valorilor europene.

Proiectul „Uniunea Europeană – Republica Moldova, un partener mai mult decît donator” este implementat de Ludmila Mitioglo și Victor Koroli, absolvenți ai programului Open World (2011) și este realizat cu suportul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova. Proiectul este cofinanțat de „Region in Transition" - RITA Program of the Polish-American Freedom Foundation implementat de Fundaţia Educaţie pentru Democraţie din Polonia. Răspunderea este exclusivă a autorilor și nu conține, sub nici o formă, pozițiile donatorilor.

Pentru informații suplimentare: Victor Koroli, vkoroli@gmail.com