Nume
Parola
Vizualizări: 3550
Ministrul Pavel Filip acuză serviciile economice ale Poștei și susține ziarele din Moldova
Chisinau, 26 Septembrie 2014 — Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, s-a implicat personal pentru a rezolva în favoarea instituțiilor de presă din Republica Moldova problema generată de intențiile Poștei Moldovei de a schimba tehnologia de distribuire a ziarelor. Pavel Filip a luat o atitudine dură și a criticat serviciile economice ale întreprinderii, după ce acestea au elaborat și propus o serie de proceduri de rentabilizare economică, care afectează negativ situația economică a ziarelor din Republica Moldova.

“Este de înțeles interesul Poștei Moldovei de a optimiza procesele tehnologice și de a rentabiliza activitatea economică. Această sarcină rămâne în fața oricărei întreprinderi de stat, nu numai a Poștei. Dar este o abordare nepermisă ca aceste obiective să fie urmărite prin măsuri care afectează presa”, a declarat Pavel Filip. Ministrul a accentuat că serviciile economice și cele responsabile de distribuție trebuie să caute alte resurse în acest scop, pentru că în cazul presei interesul prioritar este de a facilita accesul cetățenilor din Moldova la informație.

Ministerul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor dă asigurări redacțiilor de presă, că vocea lor a fost auzită, s-a intervenit în mod firesc în favoarea ziarelor și a cititorilor acestora, și nu trebuie să mai existe nici un motiv de îngrijorare pe acest subiect. Procedura de distribuție a ziarelor de către Poșta Moldovei rămâne neschimbată și urmează a fi doar îmbunătățită pe baza unei comunicări mai bune și corecte dintre distribuitor și instituțiile de presă.