Nume
Parola
Vizualizări: 2839
Directorul executiv al Centrului CONTACT Serghei Neicovcen la RADIO MOLDOVA
24 Septembrie 2014 — La inițiativa Centrului CONTACT, societatea civiă se implică în domeniul dezvoltării regionale.
Luni, 22 septembrie, Serghei Neicovcen, directorul executiv al Centrului CONTACT și secretarul Coaliției pentru Dezvoltare Regională din RM, lansată recent la Chișinău, a abordat la Radio Moldova alături de Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din RM, Marcel Răducan subiectul dezvoltării regionale.
Serghei Neicovcen a declarat la emisiunea „Spațiul Public”, în contextul implicării societății civile în proiecte de dezvoltare regionale, că vocea societății civile trebuie să fie mult mai activă în identificarea problemelor și în prioritizarea lor.
Totodată, directorul Centrului CONTACT crede ca societatea civiă poate participa și la elaborarea proiectelor, iar pentru asta trebuie încurajat dialogul cu toate părțile implicate: ONG, APL și experți locali. Deasemenea, un aspect esențial trebuie să fie monitorizarea proceselor, îmbunâtățirea strategiilor de dezvoltare regionale și perfecționarea cadrului legal, a spus Serghei Neicovcen.
Prezent în cadrul aceleași emisiuni, ministrul dezvoltării regionale și construcțiilor Marcel Răducan a salutat ideea lansării de către Centrul CONTACT a Coaliției pentru Dezvoltare Regională și mai ales ideea monitorizării strategiilor. Ministrul spune că mizează pe extinderea Coaliției nu doar in nordul, centrul și sudul țării, dar și în Găgăuzia sau la Chișinău.
„Salut această idee frumoasă. Trebuie să observăm că ideile de proiect vin de jos in sus, asta înseamnă că oamenii știu exact ce își doresc, și ne bucurăm de calitatea proiectelor. Societatea civilă organizează diverse traininguri și această școlarizare arată rezultate”, a declarat ministrul Marcel Răducan.
Precizăm, că la 17 septembrie la Chișinău; Centrul Naţional de Informare şi Asistenţă a ONG-urilor din Moldova CONTACT a lansat „Coaliția pentru Dezvoltare regională din Republica Moldova”, în cadrul proiectului „Coaliția pentru Dezvoltare Regională din zonele de sud, centru și nord, implementat în perioada 1 mai 2014 – 31 octombrie 2014 cu suportul financiar al Guvernului Suediei, Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Proiectul SECTOR. Coaliția este formată din peste 36 de ONG_uri și își propune îşi propune să participle la perfecţionarea cadrului legal ce reglementează dezvoltarea regională, activitatea socio-economică şi agricolă în mediul rural.