Nume
Parola
Vizualizări: 2068
25 mii de locuitori vor avea acces confortabil la drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca R3 şi R34
Hînceşti, 18 Septembrie 2014 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru impelentează un proiect de construcție a unui segment de drum care va facilita accesul locuitorilor din regiune către mai multe trasee naționale.
În urma realizării proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potential industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire”, circa 25726,5 de locuitori vor avea acces confortabil la drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca R3 şi R34. Implementarea acţiunii exclude pericolul de inundare a 450 de case, de asemenea atractivitatea investiţională a localităţii va fi majorată, iar oamenii vor beneficia de noi locuri de muncă.
Prin construcția drumului de ocolire traficul naţional şi internaţional se va transfera în afara centrului urban, va contribui la dezvoltarea economică a localităţii şi respectiv se vor îmbunătăţi condiţiile de viaţă a locuitorilor oraşului. Drumul este important şi pentru sectorul de exploatare a digurilor rîului Cogilnic şi a canalelor de desecare din luncă care deservesc aceste construcţii pe o lungime de peste 20,0 km.
În afară de localitatea orașului Hîncești, drumul dat deschide o mare perspectivă de dezvoltare şi pentru celelalte sate şi localităţi a raioanelor învecinate.
Suma solicitată din Fondul Național de Dezvoltare Regională pentru realizarea acestui proiect este de 28 517,16 mii lei, iar pentru anul 2014 au fost alocați 10 098,60 mii lei.
La data de 16 septembrie curent specialiști din cadrul secției Managementul proiectelor ai Agenției de Dezvoltare Regională Centru au întreprins o vizită de monitorizare a proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potential industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire”. Vizita a fost întreprinsă cu participarea antreprenorului general al proiectului, Norton SRL, unde s-a constatat că lucrările decurg conform graficului de execuție. La moment se finalizează lucrările de acoperire a drumului cu stratul de prundiș, iar în paralel a fost început procesul de instalare a bordurilor pentru trotuar. Finalizarea proiectului este planificată pentru anul 2015.