Nume
Parola
Vizualizări: 2680
Centrul CONTACT a dat startul campaniei EUROBUS
15 Septembrie 2014 — Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT desfășoară în următoarele săptămâni Campania de informare „Eurobus”. În cadrul campaniei, autobuze cu voluntari vor traversa mai multe localităţi din 8 raioane ale Republicii Moldova. Voluntarii vor oferi cetăţenilor informații despre parcursul european al Republicii Moldova şi impactul acestuia asupra dezvoltării socio-economice a ţării.

Microbuzele cu însemnele campaniei vor poposi în centrul localității, iar tinerii voluntari vor lua la pas localitatea pentru a iniția discuții informative cu cetățenii.
În acest scop, vor fi vizitate circa 70 de localităţi din raioanele din partea de Sud ale Republicii Moldova (Basarabeasca, Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcăneşti, Taraclia) şi din zona de Nord (Râşcani, Bălţi, Drochia).

În cadrul campaniei „Eurobus”, circa 80.000 de cetăţeni vor beneficia de informaţii şi consultanţă privind Acordului de Asociere UE-RM şi a Zonei de Liber Schimb şi a regimului liberalizat de vize cu UE.

Activităţile din cadrul campaniei „Eurobus” fac parte din campania de informare "Moldova, Europa", susținută de Fundațiile pentru o Societate Deschisă, care se va desfăşura până la sfârşitul lunii septembrie. Campania de informare „Moldova, Europa" constituie un răspuns la informarea deficitară a publicului despre procesul de integrare europeană, inclusiv despre Acordul de Asociere și Zona de liber schimb dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Persoana de Contact,
Vasile Cioaric, coordonator de programe.
Tel. 022 23 39 47.