Nume
Parola
Vizualizări: 3327
CCI a Moldovei caută parteneri de afaceri în UE pentru producătorii autohtoni
Chisinau, 4 Septembrie 2014 — Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei caută parteneri de afaceri în UE pentru agenţii economici autohtoni, inclusiv pentru cei din regiunea stângă a Nistrului. În perioada 2-4 septembrie curent, în cadrul unei vizite de lucru în Polonia, vicepreşedintele CCI, Tudor Olaru, a avut întrevederi cu reprezentanţi ai diferitor reţelele internaționale de promovare.
În timpul discuţiilor cu conducerea World Trade Center Poznan, părţile au convenit asupra modalităţilor de colaborare şi schimb de informaţii pentru a facilita iniţierea parteneriatelor de afaceri între întreprinzătorii din Moldova şi Polonia.
„Wolrd Trade Center Poznan este membru al mai multor organizații internaționale, având contactele a circa 750 000 de membri şi asociații nu doar din UE, ci şi din afara spaţiului comunitar. Prin intermediul acestui centru am putea promova pe diferite continente ofertele comerciale şi proiectele investiţionale ale companiilor din Moldova”, a precizat Tudor Olaru.
Vicepreşedintele CCI a mai avut vizite la companii şi întrevederi cu procesatori polonezi de produse agricole, care s-au arătat deschişi pentru colaborare cu businessmeni de la noi din ţară.
Andrei Kaspshik, director general al unei întreprinderi de congelare a fructelor şi legumelor, a menţionat că este dispus să-şi împărtăşească experienţa cu agricultorii din Moldova ce ar dori să implementeze tehnologii moderne şi să deschidă la noi în ţară filiale ale companiei poloneze.
Tudor Olaru s-a întâlnit şi cu conducerea CCI Poznan, pentru a discuta aspectele de colaborare intercamerală.
Reamintim că, concomitent, vicepreşedintele CCI a Moldovei este şi conducătorul unei delegaţii de producători autohtoni care, în perioada 2-4 septembrie curent, îşi promovează mărfurile la Expoziţia internațională de încălţăminte şi marochinărie „BTS”, din or. Poznan, unde participă cu stand colectiv. La standul Republicii Moldova şi-au expus produsele 10 agenţi economici, 5 dintre care sunt companii din partea stângă a Nistrului. Pe lângă lucrul la stand, cei 10 agenți economici au și un program adițional ce conține negocieri cu potențiali parteneri de business.
Participarea la eveniment este organizată de Camera de Comerț și Industrie, cu asistența financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”.
Programul UE-PNUD are ca scop contribuirea la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
www.chamber.md sau pagina cCI pe facebook