Nume
Parola
Vizualizări: 3479
Ministrul Pavel Filip a inaugurat o clasă de calculatoare în satul de baștină
Chisinau, 1 Septembrie 2014 — Din acest an de studii elevii din satul Pănășești, raionul Strășeni, vor avea posibilitatea să facă orele de informatică într-o clasă modernă dotată cu 15 computere de ultimă generație, conectate la Internet fără fir. Acest lucru a devenit posibil datorită unei donații personale venite din partea familiei ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip. De asemenea, cu susținerea financiară a ministrului sala de clasă a fost renovată și dotată cu mobilier nou.

La careul solemn prilejuit de începutul noului an școlar, Pavel Filip a menționat că și-a dorit din suflet să facă acest gest de bunăvoință pentru consătenii săi, astfel ca ei să se poată bucura din plin de avantajele noilor tehnologii. Pavel Filip a spus că retrăiește emoții deosebite, amintindu-și de anii de studii și de dascălii, care l-au ghidat pe calea cunoștințelor.

” În era informațională cunoștințele și spiritul de creativitate sunt principala bogăție și vă îndemn să perseverați pe această cale”, a spus ministrul Pavel Filip agresându-se elevilor. El i-a îndemnat să alegă o carieră în domeniul IT, unde se resimte un deficit de forță de muncă calificată, iar salariile sunt unele din cele mai mari pe economie.” Sunt sigur că viitorul Republicii Moldova ține de domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor”, a accentuat Pavel Filip.

La rândul lor, elevii și profesorii gimnaziului au spus că se mândresc cu consăteanul său, care a absolvit această școală acum ceva mai mult de 30 de ani. Ei i-au mulțumit ministrului pentru donația făcută și au dat asigurări că vor folosi această clasă la deplina-i capacitate nu doar pentru desfășurarea orelor de informatică, dar și pentru predarea altor discipline școlare, colectarea de informații din Internet, pregătirea pedagogilor pentru ore.

”Dacă mai înainte eram nevoiți să facem orele de informatică la niște computere moral și fizic învechite, acum ne vom folosi de computere de ultimă generație. În plus, școala este conectată la Wi-Fi”, ne-au spus cu bucurie elevii. S-au grăbit să viziteze clasa de calculatoare și picii, care astăzi au pășit pentru prima dată pragul școlii. Deși unii dintre ei încă nu pot bine citi și scrie, ei folosesc cu ușurință computerul.

Actualmente, la acest gimnaziul din Pănășești își fac studiile aproape 300 de elevi din localitate, precum și din satul vecin Ciobanca.