Nume
Parola
Vizualizări: 3132
Invităm mass-media la deschiderea seminarului practic privind comerțul liber cu UE
Chisinau, 8 August 2014 — Pe 9 august 2014, ora 10.00, la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 151, (sala de ședințe) invităm mass-media la deschiderea seminarului practic privind comerțul liber cu UE.
Trainingul va fi condus de lectorul belgian Luc Van Looveren, expert operațional al relațiilor cu UE.
La eveniment vor participa agenți economici din domeniul agroalimentar, care vor fi informați despre regulile de acces pe piața UE, administrarea vamală, cerințele tehnice și sanitare pentru produsele agricole și alimentare etc.
Seminarul este organizat în cadrul Proiectului ”Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv Republica Moldova - Uniunea Europeană. Informarea și consolidarea capacităților agenților economici”.
În perioada 4 -12 august curent, traininguri similare au loc și la filialele CCI.
Proiectul respectiv a fost inițiat în contextul semnării Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv Republica Moldova - Uniunea Europeană (DCFTA), cu scopul de a pregăti întreprinzătorii din Republica Moldova pentru procesul de adaptare la prevederile DCFTA și a consolida capacitățile acestora de export pe piața UE.
Programul este realizat de Camera de Comerț și Industrie Republicii Moldova împreună cu Asociaţia Businessului European (EBA), fiind finanțat de Corporaţia Financiară Internaţională și Guvernul Suediei.
www.chamber.md