Nume
Parola
Vizualizări: 3063
Filiala Edineț a CCI va oferi asistență migranților ce doresc să inițieze o afacere
Edinet, 5 August 2014 — Filiala Edineț a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei va oferi asistență migranților ce doresc să inițieze sau să-și dezvolte afacerea. În context, pe 4 august 2014, a fost semnat un Acord de colaborare între filiala Edineţ a CCI RM şi Proiectul ”NEXUS Moldova - Consolidarea legăturii între migraţiune şi dezvoltare: Testarea platformei de servicii integrate pentru migranţii moldoveni şi comunităţile lor”.
Potrivit directorului filialei Edineț a CCI, Ina Stanciu, Acordul are scopul de a consolida eforturile celor doi parteneri în vederea sporirii și facilitării accesului cetățenilor la servicii de calitate pentru toate etapele procesului de migraţie.
”Parteneriatul nostru va stimula realizarea activităţilor de instruire, activităților economice şi sociale în regiune. Pe lângă schimbul informaţional și oferirea consultanței, vom organiza şi vom participa la târguri expoziționale, conferinţe, mese rotunde şi alte evenimente.
Filiala Edineţ a CCI prestează servicii de expertiză, evaluare, certificare, vămuire, traducere, instruire, poştă rapidă etc. Ele sunt relevante pentru migranţii moldoveni care doresc să investească eficient într-o afacere sau într-un proiect social, sa își dezvolte abilităţile antreprenoriale ori să își promoveze businessul”, a precizat sursa citată.
Francisca de Zwanger, manager al Proiectului ”NEXUS Moldova”, consideră că, parteneriatul cu filiala Edineţ a CCI va servi drept imbold pentru dezvoltarea economică şi socială a regiunii.
”NEXUS Moldova este o iniţiativă prototip ce oferă soluţii practice pentru a-i ajuta pe migranţii moldoveni prin intermediul unei platforme de servicii integrate, care permite o bună comunicare şi dezvoltare a comunităţii. La rândul ei, filiala Edineţ a CCI RM este o organizaţie independentă, nonguvernamentală, ce are ca scop susţinerea mediului de afaceri. Avem mai multe obiective comune, iar cooperarea noastră este binevenită”, a afirmat managerul.
”NEXUS Moldova” este un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, partenerul principal fiind Agenţia pentru Informaţii din Ţările Sursă (IASCI).
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook