Nume
Parola
Vizualizări: 3147
Reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul agroalimentar sunt informați despre comerțul pe piața UE
Chisinau, 4 August 2014 — Reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul agroalimentar sunt informați despre Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană și regulile de comerț pe piața comunitară. În perioada 4-12 august 2014, în diferite regiuni ale țării, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei în parteneriat cu Asociația Businessului European desfășoară un ciclu se seminare practice.
Potrivit lui Sergiu Harea, director al Departamentului Economie al CCI, trainingurile au scopul de a consolida capacitățile întreprinderilor mici și mijlocii și a instrui oamenii de afaceri privind aspectele Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE.
”Primul seminar este organizat pe 4 august curent, la filiala Soroca a CCI, unde participă circa 40 de reprezentanți ai businessului și ai administrațiilor publice locale din raioanele Soroca, Drochia și Florești.
În calitate de trainer a fost invitat expertul belgian Luc Van Looveren, care le va vorbi participanților despre administrarea vamală, regulile de acces pe piața UE pentru produsele agricole și alimentare, organizarea comună a pieţelor agricole în UE, cerinţele tehnice pentru fabricarea şi vânzarea produselor alimentare în UE etc”, a precizat Sergiu Harea.
În perioada 4-12 august instruiri similare vor fi desfășurate și la filialele Bălţi, Edineţ, Cahul, Găgăuzia, Râbnița. La Chişinău, seminarul va fi organizat sâmbătă, 9 august.
Participarea la traininguri este gratuită.
Menționăm că, ciclul de instruire are loc în cadrul Proiectului ”Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv Republica Moldova - Uniunea Europeană. Informarea și consolidarea capacităților agenților economici”, finanțat de Corporația Financiară Internațională și Guvernul Suediei.
Informații suplimentare privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv RM – UE pot fi obținute la Liniile fierbinți:
Camera de Comerț și Industrie,
mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 151
tel: 022 22-33-10, Dorin Rojnevschi
e-mail: project@chamber.md
www.chamber.md
Asociaţia Businessului European,
mun. Chișinău, str. 31 August 139
tel: 0 795 52 777, Olesea Ghedrovici
e-mail: olesea_m@rambler.ru
www.eba.md