Nume
Parola
Vizualizări: 3070
Companii autohtone participă cu stand colectiv la Expoziția Internațională Tehnico-Științifică din China
Chisinau, 3 Iulie 2014 — În perioada 2-8 iulie 2014, companii autohtone participă cu stand colectiv la ediția a XI-a a Expoziției Internaționale Tehnico-Științifice din or. Manzhouli, China. Misiunea economică în China este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, cu suportul Ambasadei Republicii Populare Chineze în RM, cu scopul intensificării relațiilor comerciale dintre cele două state.
Directorul Direcției Expoziții și Târguri a CCI, Marina Petrova, a informat că, întreprinderile moldovenești iau parte pentru a doua oară la acest eveniment. La standul colectiv de la ediția curentă și-au expus mărfurile și proiectele IM ”Regia Transport Electric”, SRL ”Incevas-Artefero”, SRL ”DVL”, SA ”Barza Albă”, SRL”Nebuloasa”, SRL ”Somersbi”, SRL ”Portavita”, SRL ”Selinic-Cons”, IS ”Expediția Hidro-geologică din Moldova”.
”Pe lângă lucrul nemijlocit la stand, oamenii de afaceri din Moldova vor avea întrevederi bilaterale și vor participa la programul adițional al Expoziției Internaționale Tehnico-Științifice.
Prezentarea mărfurilor companiilor din Moldova la această manifestare este binevenită, deoarece orașul Manzhouli este cunoscut în regiunea de Nord-Est a Asiei în calitate de platformă pentru realizarea investițiilor, schimbului de experiență și preluarea know-how-ului, având un rol important pentru dezvoltarea regiunilor adiacente din Mongolia, Federația Rusă și nordul Chinei”, a precizat Marina Petrova.
La ediția a XI-a a Expoziției Internaționale Tehnico-Științifice participă peste 11 000 de expozanți din China, Mongolia și alte state. Aici sunt expuse mărfuri și servicii din sectoarele: biotehnologie şi medicină, energie regenerabilă, automatică, materiale de construcţie şi echipament, articole din metal, automobile, piese de schimb, inginerie și echipamente de minerit, utilaje de ambalare, mașini agricole, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare și băuturi, produse agricole și animaliere.
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu China, pentru patru luni ale anului 2014, a înregistrat suma de 142.8 mil. USD, micșorându-se cu 4.41% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.
Exportul de mărfuri realizat în perioada ianuarie - aprilie 2014 a înregistrat suma de 1.7 mil. USD, crescând cu 30.7 % faţă de perioada similară a anului precedent.
Importul de mărfuri efectuat în patru luni ale anului 2014 în Republica Moldova din China a însumat 141.1 mil. USD şi a înregistrat o scădere de 4.72 % în raport cu anul 2013.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook