Nume
Parola
Vizualizări: 3030
Evaluarea impactului proiectului "Construcția drumului Codreni - Sagaidacul Nou, raionul Cimișlia"
Cimişlia, 17 Iunie 2014 — Vizită de evaluare a impactului proiectului "Construcția drumului Codreni- Sagaidacul Nou, rl Cimișlia".
În cadrul vizitei, a fost evaluat impactul proiectului de către reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și specialiști ai ADR Sud. Scopul prioritar al evaluării impactului proiectului este de a evidenția în ce măsură activitățile proiectului corespund priorităților Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională.
Grupul de evaluatori din partea MDRC- dna Violeta Evtodienco și dna Rodica Rotaru, au intervievat mai mulți actori/beneficari ai proiectului dat. Vice-președintele raionului Cimișlia, Gheorghe Netedu a relatat despre inițiativa de a construi acest drum, ca drum de importanță regională și că acest deziderat a fost atins.
Directorul S.A "Drumuri Cimișlia", dl Victor Cojocaru, a specificat că durabilitatea proiectului este asigurată prin întreținerea și monitorizarea respectării normelor, în cadrul exploatării acestui drum .
Primarul comunei Codreni, Valeriu Spînu, cetățeni de rînd, angajați ai instituțiilor publice beneficiare, au enumerat mai multe aspecte pozitive, intrevenite în viața comunităților, cum ar fi:
-creșterea fluxului de transport;
-facilitarea accesului elevilor către instituțiile de învățămînt;
-deschiderea de noi rute directe spre Chișinău.
Reiterăm, drumul de acces Codreni-Sagaidacul Nou a fost construit din Fondul Național de Dezvoltare Regională - 89%, iar 11% au revenit Consiliului Raional Cimișlia, costul fiind de 21 milioane lei. Lucrările în cadrul proiectului au demarat la 30 aprilie 2013, iar la 25 octombrie 2013, drumul a fost dat în exploatare.