Nume
Parola
Vizualizări: 3416
Ministrul Pavel Filip participă la Forumul Ministerial TIC din Singapore
Chisinau, 16 Iunie 2014 — Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, întreprinde, în perioada 15-20 iunie, o vizită de lucru în Republica Singapore, unde participă la Forumul Ministerial TIC 2014. Genericul reuniunii este „Națiune inteligentă: Valorificarea Oportunităților și Abordarea Provocărilor”. Forul este organizat de Autoritatea de Dezvoltare a Info-comunicațiilor din Singapore în colaborare cu Forumul Economic Mondial.

Reprezentanți ai Guvernelor, ai autorităților abilitate în domeniul TIC și experți recunoscuți pe plan mondial și-au dat întâlnire la Singapore pentru a dezbate probleme ce țin de cele mai actuale provocări și tendințe de dezvoltare a sectorului TIC. În timpul discuțiilor, vor fi abordate aspecte ce se referă la capacitatea noilor tehnologii informaționale și de comunicații de a deveni un catalizator al creșterii economice, dat fiind dezvoltarea în ascensiune a sectorului TIC pe plan mondial.

”O atenție aparte va fi acordată asigurării unui teren propice pentru un dialog continuu, constructiv și eficient între sectorul guvernamental, mediul de afaceri și societatea civilă. Utilizarea pe larg a soluțiilor inovative oferite de tehnologia informației și comunicațiilor este în beneficiul statului, dar și a întregii societăți”, a punctat ministrul Pavel Filip.

Participanții la for au posibilitate să facă schimb de experiență și să afle despre ultimele noutăți de pe segmentul tehnologiei informației și comunicațiilor. Pavel Filip a menționat că reuniunea reprezintă o platformă unică pentru discuții interactive și identificarea unor soluții viabile pentru depășirea provocările existente, îmbunătățirea politicilor de reglementare în domeniul TIC și modernizarea în continuare a sectorului.

Ministrul Pavel Filip va participa, de asemenea, la lucrările Summitului CommunicAsia și la Conferința Internațională BroadcastAsia. În paralel, vor fi organizate o serie de expoziții importante în domeniul IT, la care vor fi prezentate cele mai recente soluţii şi inovaţii pentru promovarea unui mediu competitiv și atractiv.
Relațiile dintre Guvernul Republicii Moldova și Autoritatea pentru dezvoltarea infocomunicaţiilor din Singapore se dezvoltă în baza Memorandumului de colaborare semnat în anul 2010.

Republica Singapore este un stat-oraş insular, devenit celebru pentru saltul economic impresionant înregistrat la finele secolului trecut, bazat pe tehnologia informaţiei şi operaţiuni financiare.