Nume
Parola
Vizualizări: 3008
Moldova a participat la Forumul Economic Internațional Baltic
Edinet, 17 Mai 2014 — În perioada 16-17 mai 2014, în reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri din Republica Moldova au luat parte la Forumul Economic Internațional Baltic, care s-a desfășurat în Daugavpils, Letonia. Evenimentul a reunit participanți din Polonia, Belarus, Federația Rusă, Estonia ș.a.
Potrivit directorului filialei Edineț a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, Ina Stanciu, membru al delegației din Moldova, programul Forumului Economic Baltic a inclus prezentări ale situației economice din regiune, Bursa de contacte, Expoziția Proiectelor Investiționale Daugavpils.
La lucrările forumului au fost prezenți Roman Naudinsh, ministrul protecției mediului și dezvoltării regionale a Letoniei, Ilona Platonova, secretar parlamentar al Ministerului Economiei a Republicii Belarus, Andjei Arendarski, președinte al CCI a Poloniei.
În cadrul evenimentului s-a discutat despre perspectivele de colaborare a întreprinderilor din diferite țări, a fost prezentat Planul național de dezvoltare a Letoniei 2014-2020 pentru dezvoltarea antreprenorilor în regiune.
După sesiunea plenară, agenții economici din Moldova au avut întrevederi bilaterale cu oameni de afaceri din statele participante.
Reamintim că, în perioada 13 - 20 mai 2014, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri din Republica Moldova efectuează o vizită de studiu în Letonia, cu scopul de a prelua experiența acestui stat în sectorul agricol și dezvoltării regionale.
Din delegația autohtonă fac parte specialiști de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Nord, filiala Edineț a Camerei de Comerț și Industrie, administrația publică locală din Soroca, Edineț, Corjeuți, producători agricoli din regiunea de nord a țării.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook