Nume
Parola
Vizualizări: 2993
Invităm mass-media la Conferința internațională ştiinţifico-practică ”Arbitrajul în Republica Moldova – realizări şi perspective”
Chisinau, 15 Mai 2014 — În contextul marcării a 20 de ani de la instituirea arbitrajului în Republica Moldova, ca metodă alternativă de soluționare a litigiilor, invităm mass-media la Conferința internațională ştiinţifico-practică ”Arbitrajul în Republica Moldova – realizări şi perspective”, care va avea loc pe data de 16 mai 2014, orele 9.30, la Palatul Republicii, mun. Chișinău, str. Maria Cebotari 16.
Conferința este organizată de Camera de Comerț și Industrie și Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCI, cu suportul Ministerului Justiției al Republicii Moldova şi Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, cu scopul de a contribui la realizarea activităţilor prevăzute în Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016, pilonul V – ”Rolul justiţiei în dezvoltarea economică”.
La eveniment se preconizează să participe peste 140 de persoane – oameni de afaceri, juriști de la companii, arbitri, judecători, avocaţi, oameni de ştiinţă, autorități publice.
În cadrul manifestării vor prezenta rapoarte experți din Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Polonia, Marea Britanie şi alte ţări.
Subiectele care vor fi puse în discuţie vizează diferite aspecte ale dezvoltării arbitrajului, recunoaşterea hotărârilor arbitrale străine, rolul instanţelor de judecată în desfăşurarea arbitrajului, pregătirea specialiștilor în domeniu, arbitrajul şi insolvabilitatea etc.
Legea cu privire la judecata arbitrală (arbitraj) a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova pe 31 mai 1994.
Agenda evenimentului poate fi gasita pe www.chamber.md