Nume
Parola
Vizualizări: 2747
14 orașe din RM vor avea strategii locale noi de dezvoltare socio-economicã
8 Mai 2014 — La 7 mai, curent, a avut loc un atelier naþional pentru reprzentanþii a 19 localitãþi partenere ale Proiectului de Susþinere a Autorităţilor Locale din Moldova, realizat de compania americană CHEMONICS INTERNATIONAL INC cu suportul Agenţiei Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare (USAID). În cadrul atelierului a fost dat startul procesului de elaborare a strategiilor locale de dezvoltare socio-economicã durabilã a comunitãþilor beneficiare care se va desfãºura în aceste localitãþi pe parcursul a 9 luni de zile.
Pe parcursul anului 2014, circa 20 de oraºe din toate zonele Republicii Moldova vor primi asistenþã din partea unui grup de experþi naþionali în cadrul mai multor ateliere, ºedinþe ale grupurilor de lucru, ale comisiilor consultative de specialitate ºi ale consiliilor orãºeneºti din localitãþile partenere ale proiectului. Vor fi identificate ºi examinate problemele majore cu care se confruntã populaþia din localitãþile partenere, formulate direcþiile strategice de dezvoltare pentru urmãtorii 5 ani, elaborat un plan de acþiuni pentru realizarea strategiei locale cu indicarea surselor necesare pentru fiecare tip de activitãþi, precum ºi a surselor potenþiale de finanþare, inclusiv din perspectiva semnãrii de cãtre Republica Moldova a Acordului de Asociere la UE.
Întreg procesul de elaborare a strategiilor locale va decurge transparent, cu implicarea unui cerc larg de actori locali ºi a reprezentanþilor diferitor categorii de cetãþeni interesaþi în dezvoltarea socio-economicã a localitãþii lor.
Proiectul va fi realizat de experþii Centrului CONTACT în consorþium cu Asociaþia Obºteascã Pro Comunitatea ºi Agenþiile de Dezvoltare Regionalã Nord, Centru ºi Sud.
Persoana de contact: Vasile Cioaric, coordonator de programe al Centrului Contact. Tel: 22/233947.