Nume
Parola
Vizualizări: 2874
Întreprinzători din domeniul construcţiilor efectuează o vizită de afaceri în Turcia
Chisinau, 6 Mai 2014 — În perioada 5-7 mai 2014, agenți economici autohtoni din domeniul construcţiilor efectuează o vizită de afaceri în Istanbul, Turcia, la Expoziţia internaţională specializată ”Trukeybuild Istanbul”. Misiunea economică în Turcia este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi Asociaţia Exportatorilor din Anatolia (Turcia), cu scopul de a facilita schimbul de experiență, preluarea noilor tehnologii și inițierea relațiilor de colaborare între oamenii de afaceri din cele două state.
Mihai Bîlba, director al Direcției relații internaționale a CCI a Moldovei, a informat că, din delegaţia autohtonă fac parte reprezentanți ai companiilor ”Somersbi”, ”Asoio”, ”Asoio-Transcom”, ”Javelin NA”, ”Linella Construct”, ”Yerghes”, ”Reclamservic”, ”Gorgona”, ”Form Design”, ”Exclusiv&International”, ”Naline Grup”, ”Manobisan”.
”Expoziţia internaţională de construcţii, materiale şi tehnologii pentru construcţii «Turkeybuild» este unul dintre cele mai importante târguri specializate din Europa, Orientul Mijlociu şi Regiunea Mării Negre. Tradițional, la fiecare ediție a acestui eveniment CCI a Moldovei organizează misiuni economice.
Businessmenii din Moldova vor vizita târgul, se vor familiariza cu noutățile și tendințele în domeniul construcțiilor, vor purta discuții cu potențiali parteneri de afaceri.
De asemenea, ei vor participa la Programul internaţional «Misiunea cumpărătorului», unde vor avea întrevederi bilaterale”, a spus Mihai Bîlba.
Programul internaţional ”Misiunea cumpărătorului” este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei și are loc sistematic, în cadrul expozițiilor specializate.
Următoarea vizită de afaceri similară, organizată de CCI a Moldovei, va avea loc în perioada 10 - 13 iunie curent, la Expoziţia internaţională ”Beauty Eurasia”, care se va desfășura la Istanbul.
Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Turcia, pentru anul 2013, a înregistrat suma de 589 mil USD, cu 32% mai mult comparativ cu anul 2012.
Exportul de mărfuri realizat în 2013, în Turcia, a înregistrat suma de 127.14 mil. USD, crescând de 2.1 ori faţă de anul 2012.
Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Turcia a însumat 380.9 mil USD şi a înregistrat o scădere de 1.8 % în raport cu anul 2012.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook