Nume
Parola
Vizualizări: 2786
Agenți economici din Moldova participă la Programul internaţional ”Misiunea cumpărătorului”
8 Aprilie 2014 — Un grup de agenți economici din Moldova participă la Programul internaţional ”Misiunea cumpărătorului”, desfășurat în perioada 8 - 11 aprilie 2014, la Istanbul, Turcia, în contextul Expoziţiei internaţionale ”Automechanika”. Vizita de afaceri în Turcia este organizată de Camera de Comerț și Industrie, cu scopul de a stimula inițierea parteneriatelor dintre companiile autohtone și cele din Turcia, preluarea noilor tehnologii și bune practici în domeniu.
Mihai Bilba, director al Direcţiei Relaţii Internaţionale a CCI, a menţionat că Programul ”Misiunea cumpărătorului” este coordonat de Ministerul Economiei al Turciei, constituind un instrument eficient de promovare, care se bucură de succes în rândul întreprinzătorilor. Agenții economici din Moldova participă cu regularitate la Program, deoarece el este organizat în cadrul diferitor expoziții internaționale specializate.
Din delegația autohtonă, care va vizita Expoziția ”Automechanika”, fac parte reprezentanți ai companiilor ”East-Auto-Lada”, ”Auto-Prezent”, ”LDM-Trans”, ”Treidcom-T”, ”Vlatenix”, ”Gorval-Impex”, ”Aprotehpro”. De asemenea, oamenii de afaceri din Moldova vor avea întrevederi bilaterale cu businessmeni din Turcia și vor vizita întreprinderi de profil.
Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Turcia, pentru anul 2013, a înregistrat suma de 589 mil USD, cu 32% mai mult comparativ cu anul 2012.
Exportul de mărfuri realizat în 2013, în Turcia, a înregistrat suma de 127.14 mil. USD, crescând de 2.1 ori faţă de anul 2012.
Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Turcia a însumat 380.9 mil USD şi a înregistrat o scădere de 1.8 % în raport cu anul 2012.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook