Nume
Parola
Vizualizări: 2652
La filiala Bălţi s-a desfăşurat etapa regională a Concursului “Polobocul de aur”
Balti, 19 Martie 2014 — Pe parcursul perioadei februarie - martie 2014, filialele Camerei de Comerț și Industrie au organizat etapa regională a Concursului pentru cel mai bun vin de casă “Polobocul de aur”, ediția a XIII-a. La Bălți, degustarea a avut loc pe 18 martie 2014, la concurs participând 17 producători de vin de casă.
Galina Codița, director al filialei Bălți a CCI, a spus că, cei mai activi vinificatori au fost din municipiul Bălţi, raioanele Sângerei, Glodeni şi Făleşti.
”Din comitetul organizatoric fac parte experţi ai Centrului de Metrologie Aplicată şi Certificare, Agenţiei Ecologice „Bălţi”, SA ”Barza Albă”, SRL ”Beldorvin”, precum și experți ai filialei Bălţi a CCI a RM. Ei au degustat şi au apreciat cele 23 de probe de vin de casă, prezentate de către 17 vinificatori, stabilind învingătorii. Vinurile învingătoare vor concura la etapa republicană, pentru marele premiu – «Polobocul de aur»”, a afirmat Galina Codița.
Experţii au menționat că, ”Polobocul de aur” își atinge scopul, deoarece calitatea mostrelor prezentate de către participanți crește.
Concursul “Polobocul de aur” este organizat anual, de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, pentru a promova producerea vinului de casă calitativ, a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experienţă între producătorii vinului de casă.
Degustarea de la etapa republicană va avea loc la începutul lunii aprilie curent.
Învingătorii vor fi premiați în luna octombrie, într-o atmosferă solemnă, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook