Nume
Parola
Vizualizări: 3219
Vitalie Ciolac: ”Integrarea europeană ne va ajuta să dezrădăcinăm corupția și să modernizăm țara”
Chisinau, 12 Martie 2014 — ”Integrarea europeană înseamnă potențial de investiții, salarii mai bune și posibilitatea de export pe o piață de desfacere cu peste 500 de milioane de consumatori din cele 28 de țări membre ale UE”, a menționat viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Ciolac, în cadrul unei întâlniri cu locuitorii din raionul Basarabeasca. Un alt beneficiu este circulația liberă, fără vize. „Asta înseamnă că familiile se vor putea întâlni mai des, nu doar de sărbători, pentru că toate aceste schimbări sunt pentru cetățeni”, a specificat viceministrul.

Dezvoltarea societății informaționale, a comunicațiilor electronice, stimularea competitivității pe piața serviciilor TIC sunt acțiuni ce reies din prevederile Acordului de Asociere și de creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor(MTIC) s-a angajat să le realizeze, având ca bază documentul de politici „Europa Digitală 2020”. Viceministrul TIC a declarat că aplicarea principiilor europene de modernizare face parte din lista priorităților Ministerului. Strategia „Moldova Digitală 2020” prevede nu numai asigurarea cu infrastructură și acces la serviciile electronice, dar și însușirea dexterității de a le utiliza. Efectul scontat al Strategiei vizează transparentizarea actului guvernării și extinderea gamei de servicii pentru cetățeni.

Vitalie Ciolac a menționat că MTIC a întreprins toate acțiunile necesare pentru realizarea prevederilor Programului Național de aplicare a Planului de Acțiuni RM-UE în domeniul liberalizării regimului de vize și mizează pe sprijinul financiar al UE în etapele ulterioare de implementare.
Vizita a avut loc în cadrul campaniei de informare despre beneficiile integrării europene, derulată de Guvernului Republicii Moldova.