Nume
Parola
Vizualizări: 2732
Managementul proiectelor și fonduri europene pentru organizații de susținere a businessului
Chisinau, 4 Martie 2014 — În perioada 4 - 6 martie 2014, la Chișinău, circa 20 de reprezentanţi ai organizaţiilor autohtone de susținere a businessului, inclusiv din partea stângă a Nistrului, sunt familiarizați cu metode de elaborare și management al proiectelor. Instruirea este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, în cadrul Proiectului ”East-Invest”, cu scopul de a facilita accesul la fondurile pentru susținerea mediului de afaceri, oferite de Uniunea Europeană.
Mihai Bîlba, director al Direcției Relații Internaționale a CCI a Moldovei, a menționat că, participanții la curs vor fi informați despre politicile și suportul oferit de UE pentru dezvoltarea businessului, modalitățile de accesare a fondurilor europene, managementul proiectelor, procedurile de aplicare etc.
”În calitate de lectori, sunt invitați experţii europeni Andrea Badalamenti și Olga Nogaeva – reprezentanți ai organizației ”Formaper” din Italia. Trainerii dețin vaste cunoștințe și abilități practice. Ei și-au structurat mesajul anume pentru Republica Moldova, ținând cont de oportunitățile pe care le are țara noastră, în contextul creării zonei de liber schimb cu UE”, a precizat sursa citată.
Prezent la deschiderea trainingului, Kaido Sirel, șef al Secţiei Operaţiuni în cadrul Delegaţiei UE la Chişinău, a salutat organizarea instruirii. ”Semnarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv Republica Moldova - Uniunea Europeană permite accesul spre noi structuri de finanțare. Din suportul pe care UE îl va oferi Republicii Moldova, o bună parte de resurse sunt orientate spre efectuarea reformelor în sectorul agricol, crearea structurilor de metrologie, standardizare, control al siguranței alimentare etc. De asemenea, sunt oferite credite și granturi pentru sectorul vitivinicol, horticultură, crearea incubatoarelor de business, susținerea tinerilor întreprinzători, femeilor de afaceri ș.a.
Puteți beneficia de suport și prin intermediul programelor de vecinătate cu UE, de dezvoltare regională, dar și participând la programele destinate statelor membre ale UE. Spre deosebire de alte țări ce nu fac parte din UE, Moldova are multiple oportunități, de aceea vă îndemn să vă informați, să elaborați proiecte și să valorificați pe deplin fondurile europene”, a reiterat Kaido Sirel.
”East Invest” este un proiect regional al Eurochambers (Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie Europene), lansat în cadrul iniţiativei Parteneriatului Estic European, cu scopul de a facilita investiţiile şi comerţul pentru dezvoltarea economică a regiunii din vecinătatea Estică.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook